Re: Problem z wydajnością - Battlefront 2 - kilka porad
Witam,
Mój ma następującą specyfikację :
System operacyjny: Microsoft Windows 10 Home PL (wersja 64-bitowa)
Intel Core i5-7400 (4 rdzenie, od 3.00 GHz do 3.50 GHz, 6 MB cache)
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Pamięć RAM: 8 GB (DIMM DDR4, 2133 MHz)
Dysk: 1000 GB SATA 5400 obr.
Myślę, że spełnia minimalne wymagania dla gry, jednak nawet przy minimalnych ustawieniach (choć domyślnie były średnie) gra nie jest płynna zarówno w trybie multiplayer oraz single player. Sterowniki do karty graficznej są aktualne. Co może być przyczyną?
Wszystkie gry z serii Battlefield i Battlefront, zawsze były tytułami zależnymi w dużej mierze od mocy procesora. Nawetminimalne wymaganiagry, opierają się na jednym z "nowszych" procesorówi5 - 6600K!
Przygotowałem pewne porady w tym artykule. Jeśli korzystacie z jakiegoś oprogramowania do OC (podkręcania) procesora/karty np. Asus OC itp. radzimy o jego wyłączenie/zresetowanie ustawień.
Problemy z wydajnością, szczególnie przy ekranie ładowania (ilość klatek przekracza 1000 fps) jest obecnie również badany przez studio.
Poniżej znajdziecie na chwilę obecną najbardziej skuteczne porady na odciążenie procesora, a co za tym idzie zwiększenie ogólnej wydajności:
WYŁĄCZ DIRECTX 12
W opcjach gry ustaw:
Synchronizacja pionowa, powinna ustawić na sztywno ilość klatek na 60 (jeśli masz 60 Hz ekran), a przełączenie na DirectX 11, zmniejszy zacinanie podczas "dużych akcji" w grze. 🕹️
USTAW SYNCHRONIZACJĘ PIONOWĄ - WŁĄCZ LUB ADAPTACYJNĄ
Panelu Sterowania NVIDIA, poniższą opcję:
RESET USTAWIEŃ GRY
Wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderuSTAR WARS Battlefront IIna np.STAR WARS Battlefront II kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty(%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)
Jeśli opcja w grze nie jest widoczna, znaczy to, iż korzystasz z wersji systemu Windows 7 lub 8.1 i gra korzysta już AUTO z DirectX 11. Biblioteki DirectX 12 są dostępne tylko dla wersji systemu Windows 10.
Zacina mi się gra ! Przy głównym wejściu fps-y skaczą mi nawet do tysięcy przy włączonej synchronizacji pionowej w grze i w panelu Nvidi . Mój sprzęt - i7 700 i Karta graficzna GeForce 1070.
W tym artykule (na dole strony - wydajność) opisałem procedurę utworzenia pliku user.cfg itd. celem ograniczenia liczby klatek przy starcie gry. Powinno to ograniczyć generowanie wielkiej ilości klatek, mogącej powodować problem ze stabilnością gry oraz systemu.
Mój laptop i tak się zacina. Gra nie działa płynnie nawet na niskich ustawieniach graficznych, a mam procesor i7 i kartę graf. NVIDIA GTX 1050. Dlaczego?
Poza tym zauważyłem, że kiedy jestem podczas rozgrywki to FPS osiągają wartość 40-50, a kiedy zacznę ruszać postacią to wartość spada na chwilę do 30-40 i znowu licznik rośnie. Taka sytuacja powtarza się bardzo często, nie mam pojęcia dlaczego. Mój laptop to MUSI GL73 8RC.
Moim zdaniem gra jest żle zaktualizowana . Po ostatniej aktualizacji zauważyłem że nie ma płynności w grze i w ruchach postaci. Jak włączyłem opcję directx 12 to w ogólne grę klatkowało. Ostatnio też są jakieś duże problemy z serwerami bo ludzie po prostu grają jakby mieli zdolność teleportacji.
About Star Wars Dyskusja o grze
Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,280 PostsLatest Activity: 4 days ago