Forum Discussion

EA_Odix's avatar
EA_Odix
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
8 years ago

Re: Problem z wydajnością ...kampania

@Obi_Kenobi_147 Hej!

W przypadku problemu z lagami w samej kampanii., czy dzieją się one w konkretnym miejscu, czy ogólnie? Na początek zerknij tutaj i w opcjach gry WYŁĄCZ DX12 oraz spróbuj zresetować ustawienia gry (instrukcja w wątku). Możesz jeszcze według tego wątku, ustawić synchronizację pionową.

Powodzenia i jak coś daj znać! :eahigh_file:

3 Replies

• Super, dzięki za pomoc. Pozmieniałem w ustawieniach graficznych i już się nie zacina. Mam tylko cały czas problem z powrotem z kampani do menu, za każdym razem gra się zawiesza a czasem cały komputer. Co to może być ?

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@Obi_Kenobi_147 

Na początek sprawdź czy czasem w menu liczba klatek nie przekracza szybkości odświeżania monitora. Pomocny będzie licznik FPS w Origin:

Jeśli wartości będą podchodzić w setkach/tysiącach FPS ...może to powodować duże obciążenie na CPU i w konsekwencji reset PC/systemu. Aby ustawić liczbę klatek pod odświeżanie monitora ustaw Synchronizacje Pionową w grze oraz w opcjach karty graficznej - pomocny wątek

Powodzenia!

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Nawet przy włączonej synchronizacji pionowej w grze i w panelu sterowania Nvidia mam skoki fps -ów do setek przy czym przycina mi się gra ! Co zrobić ? 

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,276 PostsLatest Activity: 10 months ago