Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
5 years ago

Re: Gra nie chce się włączyć Star wars jedi fallen order

Hej @adamson12313 

Po pierwsze upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są zaktualizowane do najnowszych, oraz sprawdź czy pobrane są wszystkie aktualizacje dla Twojego systemu operacyjnego 🙂

7 Replies

• Wszystko jest zaktualizowane i tak jak mówię na początku działała 10 minut później wyskoczył błąd.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @adamson12313 

Dzięki za odpowiedź 🙂 

Prześlij nam proszę zrzut ekranu błędu, który pojawia się podczas uruchamiania gry wraz z plikiem DxDiag

• Witam. U mnie sprawa wygląda jak powyżej. Tzn w dniu dzisiejszym kupiłem i zainstalowałem grę. Uruchomiła się bez problemów jednak gdy po około 30minutach chciałem ją włączyć ponownie nic się nie dzieje. Wszystkie sterowniki (sysytem i grafika) aktualne. Dołączyłem dxdiag

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @Mike19542 

Zazwyczaj związane jest to z faktem, że gra i/lub program Origin blokowane są przez program antywirusowy, lub system operacyjny. Dodaj odpowiednie wyjątki do programu antywirusowego oraz zapory sieciowej i uruchom grę wedle instrukcji poniżej: 

1. Całkowicie zamknij program Origin oraz grę (tak aby w menedżerze zadań nie był widoczny żaden proces związany z grą lub programem Origin)
    2. W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta"
    3. Wybierz z listy "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika"
    4. Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
    5. Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na skrót od programu Origin na pulpicie, wybierz Właściwości i Otwórz lokalizację pliku
    6. Kliknij PPM na zaznaczonym pliku i wybierz Uruchom jako administrator
    7. Jeżeli pojawi się komunikat o wprowadzaniu zmian na dysku - koniecznie go zaakceptuj
    8. Tą samą czynność powtórz ze skrótem od gry
    9. Jeżeli gra uruchomi się, przywróć ustawienia kontroli konta użytkownika do poprzedniej wartości (punkty 1-4)

@adamson12313 daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂

• @EA_Kuba Dzięki za odpowiedź. Na szczęście udało mi się rozwiązać problem. Przyznam, że próbowałem wielu sposobów ( z tego forum oraz kilku anglojęzycznych). Pomógło dopiero usunięcie origin oraz ponowna instalacja ( szkoda że nie zacząłem od tego "ruskiego" sposobu 😂).
  • Też mam podobny problem podzczas gdzieś tak połowy gry miałęm walke z bossem podczas niej wyrzuciło mi gre od tamtego momemntu nie moge włączyć gry zawsze wyskakuje ten sam obrazek

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,267 PostsLatest Activity: 16 hours ago