Forum Discussion

Re: Po ostatniej aktualizacji sims 4 nie działają mi żadne okna z modów

Hej @Kamisiomisio123 

Na razie nic z tym nie zrobisz. Aktualizacja zmieniła sposób umieszczania drzwi/okien i automatycznie wszystkie okna/drzwi/łuki CC, które zostały przed nią stworzone, przestały poprawnie działać w grze.

Na dzień dzisiejszy te CC nie zostały jeszcze zaktualizowane.

W tej chwili niestety, musisz usunąć z gry wszystkie zepsute ona/drzwi/łuki CC i poczekać na ich aktualizację,a wtedy będziesz musiała pobrać je na nowo od tworcow tych CC.

Jeżeli powstaną programy naprawiające zepsute okna/drzwi CC  (Sims 4 Studio lub workshop), wtedy będziesz mogła próbować sama je naprawić

Pozdrawiam.

4 Replies

• Ja też mam pytanie bo po ostatniej aktualizacji nie działają mi mody a jak je włączam to jak znowu wchodze to pokazuje sie że mam wyłączone i żaden mod mi nie działa pomocy oliss

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Julia2008wrona

Jesli nie działają mody:
    Masz program Avast albo AVG albo Ransomware albo jakikowlwiek inny program antywrusowy ktory zablokowal ci wygnerowanie sie poprawnego pliku z wersją gry.co apowodowalo ze ustawianie przez ciebie opcji w grze nie działa.
    Odinstaluj ten progam do zera! Defender na indowsie czy GateKeeper na Macu wystarczająco chronią twój komputer
    Z folderu gry usun plik localthumbcache.package oraz folder GameVersion i napraw grę na Origin by zaistalowaly sie brakujace pliki których instalacje blokował antywirus podczas aktualizacji.
    Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw
    Teraz ustawiona opcja " mody w grze" juz nie bedzie sie zmieniac ale jesli masz jakiekolwiek niekompatybilne mody w grze po tej aktualizacji to mozesz miec problemy inneg rodzaju.
    Lista modow ktore aktualizacja zepsula i ktore trzeba albo usunać albo wymienic na nowe
    :https://forums.thesims.com/en_US/discussion/983508/broken-updated-mods-cc-snowy-escape-nov-2020/p1?new=1

Przeczytaj tez ten podrecznik :
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Julia2008wrona

Tdz do opcji dodaj /usun programy na twoim komputerze
    Wyszukaj tam na liscie programów program Avast kliknij na to i wybierz "odinstaluj'
    Potem otworz folder The Sims 4 - jak go znaleść
    Kliknij Mój komputer nastepnie wybiierz Dysk C
    Tam na dysku C wyszukaj "Uzytkownicy " otworzy sie okno gdzie musisz znalesc nazwe twojego komputera - przewaznie jest to twoje imie i nazwisko . Kliknij na to i wreszcie otworzy sie lista nastepnych folderów gdzie wyszukj folder DOKUMENTY
    Kliknij na to i na liscie nastepnych folderow ktora sie otworzy wyszkaj folder Electronic Arts. Otwórz go i znajdziesz folder The Sims4
    Otworz ten folder wyszukaj w nim folder o nazwie GameVersion i kliknij na to prawym myszy - wybierz "usuń" nastepnie znajdź tam plik localthumbcache.package i tak samo kliknij na to prawym myszy i wybierz "usuń"
    Zamknij te foldery, wyjdż z tego na pulpit komputera i klinij na ikonke Origin kiedy Origin siie otworzy wybierz po lewej zakładkę Moja biblioteka gier.
    Jak na to klikniesz zobaczysz okladke The Sims4 . Kliknij na nia prwaym myszy i wybierz Napraw
    Juz jasniej wytlumaczyc tego nie potrafie , Oczywiscie ktos mogl zainstalowac na tym komputerze inny program antywirusowu niz Avast ale to już sama musisz sie dowiedziec od rodzicow jaki program antywirusowy ci tam zainstalowali.
    Jaki by to nie był odinstaluj go. Windows Defender wystarczajaco chroni twoj komputer.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,301 PostsLatest Activity: 11 hours ago