Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
3 years ago

Re: Bug? Krzesełko dla dzieci i obiady na wynos

@GeminiGirlGemi

Standartowo teraz powinno paść pytanie, czy uzywasz modów i CC w grze oraz prosba o ich usuniecie i naprawe gry na Origin, bo jest szansa ze te bugi spowodowal outdated mod.
Prawda jednak jest taka ze interakcje z wysokim krzeselkiem sa zbugowane i jak EA naprawi jedną . to psuje sie druga. Dlatego dam poradę praktyczną - zapomnij o tym krzesełku! To wprawdzie ładnie wyglada na foci czy w grze ale jest najcześciej zbugowane. Ja po prostu wyjmuje jedzenie z lodówki klade na stole, wchodze na malucha i klikam nim na te jedzenie - sam sobie wezmie - wybierze gdzie chce usiąść, czy na kanapie czy na podłodze, zje bez rozwalania jedzenia na ziemie - odpada sprzatanie - a potem sam odstawi talerzyk na stół.

Co do jedzenia na wynos mozesz sprawdzic czy to nie wynik modów czy CC i naprawic gre na Origin ale tez wątpie czy to pomoze. Zapomnij o nim! Gra nie pozwoli twoim simom zemrzec z glodu czy w pracy czy w szkole, a opcje z tym jedzieniem są zbugowane i watpie by EA je chciala teraz naprawiać, gdy ma od metra roboty z powazniejszymi błedami.

Bliźniaki moze wywolywac mod MCC jesli takowego używasz. a jesli nie uzywasz to moze to byc drobny bład skryptu i tu moze pomoc naprawa gry.
Wiec jesli używasz modów i CC
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry.
Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package, plik Options oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Uwaga Jesli uzywalaś MCC musisz tez wyrzucic plik Option a potem znowu ustawic w nim swoje opcje gry,
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw.
UWAGA
Musisz poczekać aż Origin /czy EA Desktop sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I czyste fabrycznie ustatwione opcje gry
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje CC i modów, których używasz. z tym ze nie ma gwarancji ze niby zaktualizowany mod, czy CC juz dziala poprawnie.
Musisz wiec sprawdzić ręcznie zarówno stare mody i CC jak i te nowe.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I czyste fabrycznie ustatwione opcje gry
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
Przeczytaj tez ten podrecznik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p...

Jedli nie uzywasz modow i CC wywal te pliki wumienionme wyzej z folderu gry - gra odtworzy je po właczeniu
Sciezka do tego folderu gry w Win10
Ten komputer > Dysk lokalny C > użykownicy > nazwa własna twojego komputera > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
Napraw gre na Origin, czy alplikacji EA - nie wiem jakiej uzywasz- w sposób opisany wyzej

UWAGA! (Jednak jesli gre kupileś/kupiłaś na Steamie naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.." )

Miłego dnia Tobie też 🙂

2 Replies

• Od razu ogromne dzięki za tę wspaniałą instrukcję. *^*

Na szczęście nie używam modów, więc cała ta zabawa z przeklejaniem ich mnie nie dotyczy.

Znam sytuację z błędami całkiem nieźle. Powtarzają się one w kółko niczym refren po każdej zwrotce aktualizacji, więc nie rozpaczam tak bardzo. Jest mi jedynie przykro, że nie mogą tego zażegnać raz a porządnie.

Ale z tymi bliźniętami to coś czułam, że nie jest normalne, a już na pewno nie pospolite.

Jeszcze raz wielkie dzięki. 🙂

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Ja chciałbym podziękować za taki fajny opis problemu na forum @GeminiGirlGemi 🙂

Bez wątpienia jest to najbardziej kreatywny sposób przekazania informacji o błędzie jaki kiedykolwiek tu widziałem (a jestem tutaj od samego początku 😉 )

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,193 PostsLatest Activity: 10 minutes ago