Forum Discussion
5 Replies
- kreatora2 years agoHero (Retired)@xxszalonyxx08
1.Przenieś (wysuń myszką) cały folder The Sims 4 z Dokumenty > Electronic Arts na pulpit komputera
Ścieżka do tego folderu w Win10/Win11
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co się otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Użytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2.Nastepnie napraw grę Otwórz EA ap Biblioteka – kliknij trzy kropki na okładce gry - opcja Napraw
Jednak jeśli grę kupileś/kupiłaś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry
The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..
3.Włącz grę aby utworzył się nowy folder The Sims 4 w Dokumentach
4.Zacznij nową grę byle jakim simem i sprawdź czy nadal masz te błędy
Jeśli błąd znikł wyjdź z gry i usuń z nowo powstałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5.Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.- Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Jeśli miałaś jakieś mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Być może błąd ten wywołał jakiś nieaktualny mod czy CC . Będziesz na 100% potrzebowała ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
6.Włącz grę i sprawdź czy błąd zniknął .w starym sejfie. - 43a1e1f7466d21d22 years agoSeasoned Newcomer
Akurat piekarnik jest zepsuty od aktualki...
- xxszalonyxx082 years agoRising Traveler@kreator proszę o naprawienie błędu bo każdy piekarnik nie działa
- kreatora2 years agoHero (Retired)@xxszalonyxx08
Wywal folder mods na pulpit komputera , napraw grę i sprawdź czy w nowej grze piekarniki nadal nie działaja.
Aktualizacja zmienilla dzialanie kuchenek i piekarników i wszyskie mody związane z gotowaniem popsuły gre na amen u tego gracza, który po aktualizacji wlaczył sobie mody i uruchomił gre.
Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (kuchenki, blaty, stoly, ubrania, skiny, oczy, włosy, i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach wiekszość script modów i dużo CC juz nie pasują do gry. Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.
Przeczytaj ten poradnik:
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message - danuta7202 years agoHero+
@43a1e1f7466d21d2, @xxszalonyxx08 , @kreatora
Jest jednak jakiś błąd z piekarnikiem z pakietu "Wystrój Marzeń" o nazwie "Zwykła kuchenka gazowa firmy Chochle w ogniu". Drugi piekarnik z tego pakietu jest w porządku.
Sprawdziłam to w całkiem nowej grze , gdzie nie mam modów i przy nieaktywnym kodzie bb.moveobjects.
Błąd nagrałam bezpośrednio na filmie z gry, wiec przepraszam za jakość. Można zobaczyć więcej, gdy powiększy się film, lub odtworzy go z linku z Igmur-a (link poniżej)
Lub:
https://i.imgur.com/tMZY1W6.mp4
Błąd został zgłoszony 2 tygodnie temu na angielskiej części AHQ: https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-DHD-the-standard-gas-oven-by-blazin-ladles-LE/td-p/12996405
Jeżeli chcecie, by błąd został szybko naprawiony to wejdźcie na wyżej podany temat i w pierwszym poście kliknijcie "me too"(ja też).
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 7 hours ago
- 18 hours ago
- 2 days ago