Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Kupiłam grę Sims 4 w Origin, a dodatki na Steam

@Animandareth

Mysle ze gdy kupilas grę na steamie zainstalowała sie ta podstawka i przypisany do niej dodatek. W ten sposob mialas zainstalowane na kmputerze 2 podstawki i Origin zgłupiał.
Kliknij w bibliotece w Origin prawym myszy na okladke The Sims 4 Steam
i wybierz Odinstaluj .
Teraz gdy uruchomisz grę kupiona na Origin powinny dzialac wszystkie dodatki.
Jesli wystapia dalej klopoty po prostu odinstaluj obie wersje TS4 - tą z Origin tez i ponownie zainstaluj ale tylko tę podstawke z Origin, Dodatki zainstaluj sie automatycznie plus ten dodatek ze Steamu tez powinien sie zainstalowac.
Gdyby nie chcial sie zainstalować , to po zainstalowaniu podstawki i wszystkich innych dodatków z Origin kliknij na okładke TS4 w bibliotece co przeniesie cie na stronę gdzie sa wszystkie dodatki , akcesoria i pakiety rogrywki. odszukaj ten zakupiony dodatek i powinin mieć na okładce opcje "Pobierz"

Nie jestem pracownikiem EA

5 Replies

• Dziękuję za odpowiedź,

niestety mój problem wciąż istnieje. Odinstalowałam The Sims 4 przez platformie Steam. Zaskakujące, ale odinstalował się równocześnie na Originie. Troszkę byłam tym zaskoczona, ale fakt pozostaje faktem. Zainstalowałam ponownie przez Origin podstawkę The Sims 4 + wszystkie dodatki. Dodatku kupionego na Steam nie było, toteż postanowiłam postąpić zgodnie z Twoją radą i doinstalować go "ręcznie". Na platformie Origini, pod tym nieszczęsnym dodatkiem tkwił komentarz "Ta zawartość jest dostępna na platformie Steam. Pobierz ją tam, aby dodać do gry.". Niestety nie mogę jej pobrać ze Steama, nie instalując podstawki - i tu wracam do punktu wyjścia.

Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia ❤️

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Animandareth

Spróbuj skontaktowac sie bezposrednio z supportem EA.
    Moze oni wiedzą cos czego ja nie wiem,
    Teoretycznie dodatek zakupiony na Steamie powinen na działać z podstawką na Origin bo inaczej kupowanie tam dodatków traci sens. Wedlug twojego opisu wyglada to i działa jak dwie zupelnie rozne gry. ktore tylko przez przypadek mają ta sama nazwe.
    Czyli grę kupiona na steamie mozna uruchomic z Origin i miec to w swojej bibliotece i nic poza tym.
    https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452

Obawiam sie ze nawet zwrocic ego zakupu nie bedziesz mogła bo teoretycznie wszystko jest w porzadku .
    Gra "X" zakupiona na platformie Steam wraz z dodatkiem tam kupionym dziala przecież poprawnie

• MatiiKc's avatar
    MatiiKc
    5 years ago
    @kreatora Mam jedno wazne pytanie. Czy da sie jakos przeniesc gre The Sims 4 z Origina na steama?
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @MatiiKc

Nie da sie Mozna przeniesic dodatki jak opisano nizej ale nie podstawkę
    Grę bazową TS4 musialabyc kupic na steamie po raz drugi

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,193 PostsLatest Activity: 5 hours ago