Forum Discussion

Re: The Sims 4: "Witaj w Pracy", klienci i pracownicy nie przychodzą do sklepu

@danuta720 Przejrzałam cały twój poradnik parę razy i upewniłam się, że zrobiłam wszystko co trzeba i niestety dalej jest tak samo. Czekałam nawet parę dni w grze z nadzieją, że to coś zmieni, ale cały czas nie przychodzi ani jeden klient ani pracownik.
A co do modyfikacji, upewniłam się że żaden z modów nie jest uszkodzony, nawet usunęłam parę i dalej nic to nie dało. Wyjęłam je nawet tymczasowo z gry i dalej nic się nie zmienia. Co do mebli CC, to nigdy ich nie pobierałam, więc ich nie mam.

5 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Natalia_6684 

W takiej sytuacji:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera wraz z całą zawartością.

2. Usuń plik localthumbcache.package

3. Włącz grę.

4. Sprawdź rozgrywkę w sklepie.

Jeżeli obsługa, oraz klienci pojawią się w sklepie, to będzie oznaczało, że w folderze Mods nadal masz zepsute mody lub/i CC.

Jeżeli nadal nie przyjdzie obsługa, ani klienci to spróbuj jeszcze tego:

1. Wejdź w katalog Dokumenty/Elctronic Arts i do folderu gry The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np. The Sims 4 - stara gra

2. Włącz grę - w katalogu Dokumenty/Elctronic Arts utworzy się nowy folder The Sims 4

3. Wejdź do tej gry - poprzez CAS - wybierz jakiegoś Sima i zakwateruj go w jakimś domu.

4. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako", następnie wyjdź z niej bez zapisywania.

5. Ze starego folderu gry skopiuj foldery:

- Tray

-Saves

6. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Jeżeli nowa gra będzie w porządku to zanim dodasz do niej folder Mods, jeszcze raz sprawdź wszystkie mody/CC, po parę sztuk wkładaj do gry i sprawdzaj jak się zachowuje gra. Rób to do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich wadliwych modów/CC.

Pozdrawiam.

• Natalia_6684's avatar
    Natalia_6684
    Rising Rookie
    5 years ago
    @danuta720 wypróbowałam oba sposoby i niestety nic to nie daje. Dalej ani klienci ani pracownik nie przychodzą ☹️
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Natalia_6684 

Czy mogłabyś przesłać tutaj pliki tego sklepu?

Zapisz je programem WinRar/Zip i prześlij w załączniku - na dole.

• Natalia_6684's avatar
    Natalia_6684
    Rising Rookie
    5 years ago
    @danuta720 Bardzo dziękuję za pomoc, już udało mi się na własną rękę coś pogrzebać w grze i w plikach i wszystko działa 🙂
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Natalia_6684 

Cieszę się, że udało Ci się rozwiązać problem 🙂 Oznaczę Twoją odpowiedź jako rozwiązanie. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,295 PostsLatest Activity: 4 hours ago