Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Problem The sims 4

@Tulipan99

Ostatnio ten problem z Galerią wystepuje u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg czy Sophos. a nawet Kaspersky
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/CURRENT-ISSUE-Anti-Virus-blocking-User-Folder-Screenshots/td-p/9572695/jump-to/first-unread-message
Na dzis najlepszym rozwiazaniem jest odinstalowanie go do zera - praktycznie Windows Defender na PC czy Gatekeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer
Nastepnie napraw gre na Origin
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na pkładke gry - opcja Napraw
Problem powinien zniknąć
Mozesz oczywiscie dodac 2 pliki Origin - Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - razem cztery pliki do wyjatkow w twoim dotychczaswoym programie antywirusowym jesli potrafisz to zrobić.

Jesli chodzi o wlazenie simow do domu to albo masz drugie wejscie do domu przez otwarty łuk drzwiowy, a nie drzwi, albo masz dodatek Eco i lokalny plan dzialania w twojej okolicy "Co twoje to moje" gdzie ten blad wystepuje dosc czesto, albo co zdarza sie bardzo rzadko zepsuła sie opcja w info o parceli i gra traktuje twoja parcelę jako publiczną
W pierwszym wypadku ogródź dzialke płotem, aby simowie NPC nie mogli sie dostać od zaplecza do domu, albo zmien łuk drzwiowy  na zwykłe drzwi i oznacz drzwi frontowe jako wejście właściwe
W drugim wpadku zmien lokalny plan dzialania na inny,
W trzecim wypadku jesli parcele się zbugowala to nie pomoze nic oprocz przeprowadzki simow na parcele inną.

Oczywiscie powodem tez moze być lokator - odwiedzaja go jego znajomi. Podobno sie zdarza choć w mojej grze tego nie było. 

Nie jestem pracownikiem EA

1 Reply

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,230 PostsLatest Activity: 2 hours ago