Re: BF 4 ścina
@Robert3632Podczas gry sprawdziłem msi afterbuner temperatura to ,78,79,80 taktowanie rdzenia procesora gpu mhz. nie spadało i taktowanie procesora cpu mhz tylko czasami spadało ale nie zawsze podczas ścin
@Robert3632Podczas gry sprawdziłem msi afterbuner temperatura to ,78,79,80 taktowanie rdzenia procesora gpu mhz. nie spadało i taktowanie procesora cpu mhz tylko czasami spadało ale nie zawsze podczas ścin
80 stopni procesor to jest max. Dziwne że taktowanie grafiki nie spadało bo to graniczna temperatura. Jak i procesor graficzny tak i cpu nie mogą dochodzić do 80 stopni. Przy takiej temperaturze nie dziwne że są ściny ☹️ Wiem to po sobie jak kilka lat temu grałem na takim laptopie. Jedyne co tobie pozostało przy graniu oczywiście wszystko LOW i do tego jeszcze w panelu sterowania nvidia trochę pogrzebać z ustawieniami aby uzyskać jak najlepszy efekt. Zapewniam że na youtube albo normalnie w google znajdziesz dużo takich materiałów.
@Robert3632Ale w innych grach mi nie ścina a ścina mi gra zanim jest 80 i taktowanie nie spada tylko czasami cpu wiec to nie może być temperatura
to w takim razie napisz mi jakie masz użycie pamięci RAM? Czy naprawdę tak ciężko zrobić fotkę jak to wygląda podczas ścinek. Proszę oto kilka razy. Jeżeli nie wiesz jak to napisz. To jedna minuta roboty i masz fotkę umieszczoną na forum.
Zobacz ile używa bf4 pamięci RAm u mnie.
sam zobacz jak wygląda granie na takim sprzęcie. Aby było płynnie w miarę płynnie musi być przynajmniej 60 fps na multi. Kampanie można się przemęczyć przy 30-40 fps ale to także kiepsko wygląda ☹️☹️
https://www.youtube.com/watch?v=t2akX---Du4
https://www.youtube.com/watch?v=y8-PlOsHBBo
Ja grałem na troszkę lepszym laptopie. TROSZKĘ!! plus 8 giga ramu i także były ściny. Uwierz, lepiej nie będzie. Męczyłem się tak przez rok czasu i w końcu kupiłem komputer stacjonarny.
4gb uzywane 3,78 użycie. Mam propozycję. Uruchom system, origin, battelog. Do gry wchodzisz przez battelog czy przez samo origin? Bez wchodzenia do gry uruchom menadżer zadań i napisz mi jakie masz użycie ramu. Dokładne. Teraz jak już to sprawdzisz to dodaj sobie jeszcze użycie ramu podczas gry. Ostatnia sprawa. W panelu sterowania Nvidia wejdź w zarządzanie ustawieniami 3d. Tam masz okno z ustawieniami globalnymi oraz ustawieniami programu. Otwórz to w punkcie 1szym WYBIERZ PROGRAM DO DOSTOSOWANIA. Znajdz Battlefield 4 (bf4.exe). Tam masz wszystkie ustawienia do bf4. W przypadku laptopa znajdz linię TRYB ZARZĄDZANIA ENERGIĄ. Tam musisz dać PREFERUJ MAKSYMALNĄ WYDAJNOŚĆ.
Może inaczej. Znalazłem dla ciebie film i sprawdź czy coś pomoże.
@Robert3632ramu gra prawie cały zużywa wydaje mi się ze to przez ram
próbowałem z ustawieniami nvidi ściny były muszę dokupić ram
Dokładnie tak. Po tym zakupie będziesz mógł bawić się ustawieniami nvidi. Gra zjada dużo ramu i mało zostaje na poprawne działanie systemu. Jak system działa źle to gra także będzie działała źle. To proste. po zakupie sprawdzisz wszystko i napiszesz czy jest lepiej 🙂