Forum Discussion

EA_Ataashi's avatar
EA_Ataashi
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
9 years ago

Re: Problem z Mass Effect 2 - Gra się zacina

@Jany25

Przykro mi, że ustawienie profilu growego karty graficznej nie pomogło ☹️ W takim razie pora sprawdzić kilka dodatkowych rzeczy.

Spróbuj wykonać poniższe kroki:

1. Napraw grę w Origin (kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę gry w twojej bibliotece gier i wybierz opcję "Napraw").
  2. Uruchom grę jako administrator.
  3. Wyłącz funkcję kontroli konta użytkownika.
  4. Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej (warto przeprowadzić, tzw. czystą instalację sterowników).
  5. Zaktualizuj DirectX
  6. Przeinstaluj na czysto platformę Origin
  7. Użyj programu Ccleaner, aby pozbyć się zbędnych plików z komputera.
  8. Wykonaj czysty rozruch komputera.

Mam nadzieję, że jeden z nich rozwiąże Twój problem 🤞 Jednak, gdyby tak się nie stało, podeślij mi proszę plik o nazwie dxdiag.

1 Reply

• Hanibal79r's avatar
    Hanibal79r
    7 years ago

DLC Przybycie

Kiedy Shepard wchodzi do kabiny kapitana zeby odebrac wiadomosc od Adm. Hacketa gra blokuje sie na etapie wyboru opcji dialogowej. Ponadto kazde z odznaczen przynaleznych do dodatku nie ma nazw tylko ciag cyfr.

Wszystkie sterowniki sa aktualne i kilkakrotnie instalowane ponownie podobnie jak i gra i w w ogóle cały origin ze wszystkimi grami które mam na origin. Oczywiscie po deinstalacji skasowalem wszystkie seve'y. Ma ktos pomysl co zrobic?

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.485 PostsLatest Activity: 18 days ago