Re: Dostępne wersje językowe w MEA [regionalizacja]
Podłączę się pod temat ponieważ sprawa jest cały czas nie jasna. W moim przypadku wygląda to odrobinę inaczej, ponieważ nie robi mi wielkiej różnicy czy zagram w grę z polskimi napisami czy też bez nich. Bardziej zastanawia mnie blokada regionalna na klucze nabyte z zagranicznych portali i fakt czy samą grę uda mi się uruchomić. Swoją kopię nabyłem z legalnego źródła, nie było ono jednak Państwa oficjalną platformą(głównie ze względu na cenę). Co się okazuje, moja kopia przeznaczona jest na rynek Europy zachodniej, z kolei trial w który miałem przyjemność zagrać był przeznaczony na rynek rodzimy. Tutaj rodzi się moje pytanie, ponieważ z racji różnych dat premiery gry na Świecie pozwoliłem sobie "przyśpieszyć" release i za pomocą VPN(co z godnie z Państwa regulaminem nie jest nielegalne) uruchomić produkt przed oficjalnym startem w Europie. Okazało się to jednak niemożliwe ze względu na różnice między wersją jaką mam zgodnie z polityka EA przypisaną tj. na rynek polski, a wersja jaką nabyłem tj. rynek zachodnio europejski. Dokładniej, spotkałem się z komunikatem "Unable to detect any of the entitled languages". Kontaktowałem się telefonicznie z Państwa biurem pomocy technicznej i jak można się było spodziewać, nie byli oni w stanie udzielić konkretnej odpowiedzi. Zostałem jedynie poproszony o kontakt "za kilka dni". Nie chciałbym aby okazało się, że nabyłem produkt, za który EA dostało kasę, a ja sam zostanę na lodzie, bo nie wiem czy w razie problemów z uruchomieniem gry odzyskam pieniądze.