Forum Discussion

EA_Ataashi's avatar
EA_Ataashi
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
9 years ago

Re: Gra się nie uruchamia (przycisk "graj" nie reaguje)

Witaj @raizor1

Czyli problem wystąpił dopiero po zainstalowaniu łatki 1.05? (Trochę zazdroszczę tych 100h spędzonych w grze, niestety przez moje godziny pracy mam ledwo 50h na liczniku na razie, a Andromeda ciągle wzywa).

Rozumiem, że przeinstalowałeś jedynie samą grę? Czy mógłbyś również spróbować wyczyścić pliki tymczasowe na  Originie lub przeinstalować samą platformę?

Prosiłabym również, abyś potwierdził czy po wciśnięciu graj oraz braku reakcji ze strony gry w Menadżerze Zadań (Ctrl+Alt+Del -> Uruchom Menadżera Zadań) pojawia się jakikolwiek proces sugerujący, że Mass Effect Andromeda może ciągle działać w tle.

Możesz również spróbować wykonać te kroki:

1. Przełącz Origin w tryb offline (Origin -> Tryb Offline) i spróbuj uruchomić grę.

2. Jeśli powyższe rozwiązanie zawiedzie, z folderu w którym zainstalowałeś grę (zwykle: Program Files -> Origin Games -> Mass Effect Andromeda) usuń plik MassEffectAndromeda.exe, po czym na Originie wybierz opcję 'Napraw'

Trzymam kciuki, aby wskazówki okazały się pomocne. Daj znać czy udało się ponownie uruchomić MEA!

6 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

Witam

W moim przypadku Krok nr2 zadziałał.

Dzięki wielkie za pomoc

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    9 years ago

mi w ogóle ani to 1 ani 2 nie pomaga ;/ 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

ej siema suchej nie mam folderu origin exe pomóż 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Żadna z sugerowanych pomocy nie zadziałała. Gra zainstalowana i nie działa. Żadnego pliku pod nazwą MassEffectAndromeda.exe nie mam. Win7. Gra była zainstalowana od nowa, pliki na Orginie wyczyszczone, tryb offline też nic nie daje, no ręce opadają... Nie wiem już jak to naprawić i co jest przyczyną... 

• Naprawiłeś ?

Jeśli nie to z ciekawości zapodaj dxdiag. Mam ten sam problem - zapłaciłem i g##no. zero supportu w tej zasran#j firmie i polskim EA.

About Mass Effect Dyskusja o serii

Los galaktyki leży w twoich rękach. Dołącz do forów społeczności Mass Effect i opowiedz nam, jak będziesz o nią walczyć.482 PostsLatest Activity: 2 months ago