Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
5 years ago

Re: NSF Rivals nie działa mi PgUp i PgDn

Hej @1286894 

Czy w ramach "próbowałem wszystkiego" sprawdziłeś czy będziesz mógł użyć kombinacji przycisku funkcyjnego (FN) i strzałki w górę/w dół?

Daj nam znać czego dotychczas próbowałeś, jeśli ten sposób nie rozwiązał Twojego problemu 🙂

6 Replies

• Tak próbowałem z klawiszem funkcyjnym , ze shiftem , z altem , z ctrl w sumie każdą możliwą kombinacje z każdym możliwym przyciskiem jaki jest na klawiaturze , podłączyłem klawiaturę bezprzewodową pod laptopa i wtedy Pgup i Pgdn działały . Na answeres znalazłem , że można coś tam porobić przy nvidi i radeonie też próbowałem i nie podziało . 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @1286894 

Dzięki za odpowiedź 🙂 

W niektórych przypadkach problem może być spowodowany inną aplikacją zainstalowaną na Twoim komputerze, uruchom komputer w trybie czystego rozruchu i sprawdź czy problem pojawia się nadal. 

Z tego co widzę to niedawno zostało wydanych kilka aktualizacji do oprogramowania twojego laptopa - tutaj. Znalazłem również ten artykuł, gdzie podane są rozwiązania problemów z klawiaturą - tutaj. Upewnij się, że zarówno oprogramowanie Twojego laptopa jak i system operacyjny Windows zaktualizowane są do najnowszej wersji. 

• Spróbowałem wszystkiego co mi podesłałeś i nic ,  dalej nie działają te klawisze . Masz jakieś jeszcze pomysły ? 

• Czy jest ktoś w stanie mi pomóc czy się po prostu nie da ? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    5 years ago

Hej @1286894 

Dla pewności zapytam jeszcze, czy próbowałeś korzystać z przycisków Pg Up/Down, które znajdują się na klawiaturze numerycznej? Spróbuj również zmienić w preferencjach języka klawiaturę na US: 

Ostatecznie możesz skorzystać z programów do mapowania przycisków, nie mniej nie mam pewności w jaki sposób wpłynie to na działanie gry. 

• Tak próbowałem na numerycznej i ze zmiana preferencji i nic to nie dało przy mapowaniu się powaliła gra więc z tego zrezygnowałem szkoda , że nigdzie tyle problemu z mechaniką która powinna działać bez problemu .

About NEED FOR SPEED™ Dyskusja o serii

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj o swoich doświadczeniach w legendarnej serii gier wyścigowych Need for Speed™.1,509 PostsLatest Activity: 24 days ago