Forum Discussion

EA_Odix's avatar
EA_Odix
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
9 years ago

Re: Aplikacja Origin nie chce się uruchomić MAC

@opalnatalia Witaj!

Odnośnie problemów z aplikacją Origin, to dużo przydatnych kroków znajdziesz w artykule na forum, również dotyczących platformy MAC

Na Twoim miejscu wykonałbym kroki poniżej w tej właśnie kolejności:

1. Reset programu Origin

2. Ręczne odinstalowanie aplikacji na MAC

3. Następnie pobierz najnowszą wersję z naszej strony

Powinno zadziałać. W razie czego prześlij nam proszę komunikat (zrzut)  jaki otrzymujesz przy starcie oraz About this Mac do swojej odpowiedzi.

3 Replies

• @EA_Odix zrobilam wszystko dobrze i nadal mi sie nie chce wlonczyc a i nic mi sie nie pokazuje
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @liameq0

Sa dwie opcje - abo masz oprocz GateKeepera inny program antywirusowy ktory właśnie ci zablokowal Origin - odinstaluj go.

Albo masz problem z łaczem internetowym.
    Zresetu swoj modem /router odlacz go od pradu na 10 minut i wlacz ponownie, ten komunikat wyskakuje kiedy twoj internet nie ma łacz szerokopasmowych potrzebnych do polaczenia sie z Orgin a tylko lacza wąskopasmowe ktoe obsluzą i bardzo dobrze obdsłużą strony internetowe.Niestey platforma Origin potrzebuje lacza szerokopasmowego,. Ostatnio dostawcy intrnetu wciaz w nim dluba i bardzo czesto te łacze szerokopasmowe chodzi kiepsko albo wcale go nie ma. Zadzwoń do nich i spytaj czy nie wylączyli go czasowo przypadkiem

Jesli to nie pomoze sprobuj zmienić adres DNS . Jak to zrobić ponizej w artykule jednak zamiast wprowadzać DNS serweru Googla wpisz jako preferowany serwer 1.1.1.1 oraz alternatywny 1.0.0.1 to adres serweru Cloudflare
    https://www.dobryvpn.pl/artykuly/jak-zmienic-adres-serwera-dns-na-macu/

Nie jestem pracownikiem EA
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @liameq0 

Ostatnia odpowiedź w tym wątku została udzielona blisko 3 lata temu 🙂 Zamknąłem ten wątek z racji zasad na forum związanych z odkopywaniem starych wątków. Jeżeli rozwiązanie zaproponowane przez @kreatora nie pomogą w rozwiązaniu problemu załóż nowy temat na forum opisując dotychczas wykonane kroki 🙂

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,885 PostsLatest Activity: 6 days ago