Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
8 years ago

Re: Błąd 20:2 przy instalacji oraz aktualizacji Origin

Hej @EgonOpium

Błąd 20:2 związany jest z zazwyczaj z blokowaniem programu Origin przez inną aplikację lub program podczas próby połączenia z internetem Upewnij się, żaden program (najczęściej jest to program antywirusowy), nie blokuje programu Origin. 

Uruchom instalator (po wcześniejszym usunięciu plików jeśli jakiekolwiek się utworzyły - czyszczenie pamięci podręcznej) wedle poniższej instrukcji: 

Spoiler
1. Całkowicie zamknij program Origin oraz grę (tak aby w menedżerze zadań nie był widoczny żaden proces związany z grą lub programem Origin)
2. W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta"
3. Wybierz z listy "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika"
4. Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
5. Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na skrót od programu Origin na pulpicie, wybierz Właściwości i Otwórz lokalizację pliku
6. Kliknij PPM na zaznaczonym pliku i wybierz Uruchom jako administrator
7. Jeżeli pojawi się komunikat o wprowadzaniu zmian na dysku - koniecznie go zaakceptuj

:eahigh_file:

4 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Problemem była blokada z zewnątrz (dostawcy mojego internetu). Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia!

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Mam to samo, proszę o pomoc w ustaleniu jak sprawdzić czy dostawca internetu nie blokuje i jak to ominąć. Dzisiaj kupiłam komputer, chcę synowi zainstalować origin i także kod błędu 20:2

• A jak mam sprawdzić czy program antywirusowy blokuje aktualizację?

• @Lisa020316

Hej, jest to post z roku 2017 i nie powinno się "odkopywać" starych tematów na forum. Najlepiej założyć nowy temat, gdzie opiszesz swój problem.

Najprościej jest dodać program Origin do wyjątków w antywirusie / firewallu, lub wyłączyć go na czas aktualizacji.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 31 days ago