Forum Discussion

BigOntario's avatar
4 years ago

Nie mogę aktywować gry - kod został jużzrealizowany

Hej, mam problem. Kupiłem kod do gry NFS Most Wanted, wpisałem go w aplikacji Origin, gra pobrała mi się na komputer, a kiedy chciałem w nią zagrać wyskoczył komunikat, abym aktywował grę na koncie EA wpisując kod produktu. Kiedy go wpisuję pojawia się komunikat, że kod został już zrealizowany.
O co chodzi, skoro gra normalnie pobrała się przez Origin, a ja nie mogę w nią grać (nie mam jej również w mojej bibliotece gier).

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@BigOntario

Kod zostal zrealizowany gdy po raz pierwszy wpisales go w Origin i jeśli Origin go przyjął i gra sie pobrala na kmputer to najpewniej kod był w porzadku. Gdzie kupiles te gre na jakiejś platformie czy instalowales ją z dysku? Origin pobrales z netu czy z dysku? A moze masz te konto juz od dawna?

Jesli kod do gry mial byc zrealizowany na koncie Origin, a do logowania uzywałeś adresu mailowego sprobuj zalogowac sie swoim nickiem, Jesli do logowania uzywaleś nicku spróbuj zalogować sie adresem mailowym. (Jesli jesteś na Macu zmiana adresu mailowego na id lub odwrotnie czędto wymusza ukazanie się gry)
    Wejdź na swoje konto Origin i kliknij po lewej u góry pomarańczowy napis Origin, nastepnie wybierz "Odswież stronę"
    Wyloguj sie , zrestartuj komputer i spróbuj zalogować sie powtórnie . powtorz to dwa razy jesli nie zadziała natychmiast,

Wyczyść cache Origin
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
    (Dopiero gdy gra pokaze sie na twoim koncie mozna szukac innego powodu dlaczego ta gra sie nie uruchamia)
    Jesli to wszystko nie zadziała i dalej bedzie brak gry w bibliotece skontaktuj sie telefonicznie z polskim doradcą EA i poproś aby sprawdził twoje konto
    Telefon +48 22 397 08 40 - Biuro czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 do 21:00

• Dziękuję za odpowiedź @kreatora - niestety dalej nic nie działa.
    Grę/kod do gry kupiłem w Internecie, nie bezpośrednio na Origin. Kod miał być do zrealizowania na Origin i do momentu pobrania gry wszystko było ok. Origin pobierałem z Internetu, nie z dysku.
    Wykonałem po kolei wszystkie kroki, które poleciłeś i niestety bez zmian. Używam laptopa z Win 10, wyczyściłem Cache Origin i również bez zmian, gry dalej nie mam w bibliotece, a gdy tą pobraną próbuję uruchomić, to tak jakbym nigdy jej nie kupił...

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@BigOntario

Sorry za nieporozumienie ale dopiero teraz mnie oswiecilo co ty tak naprawde kupiłeś. I od kogo. Kupiles gre od modziarza a nie od EA
    Most Wanted to jest zmodyfikowana wersja gry NFS i w zyciu ci sie na Origin nie pokaże ani Origin nie uzna jej kodu
    Powstala jeszcze przed 2020 rokiem i jest dosc stara.
    Aby dzialala prawdopodobnie wystarczy miec w bibliotece wersje oficjalną EA: NFS Heat 6 ale ponieważ do tej wersji co kupileś  dowalono duzo modyfikacji na dzis dosć starych jest opcja ze nie bedzie dzialać

Jednak mozesz sprobowac ją uruchomic bezpośrednio z folderu instalacyjnego gry - będzie gdzieś w folderze Pliki programów (x86)  i być moze nawet w folderze Origin games. Odszukaj tam jej setup z koncowką exe i sprobuj ją uruchomić z tego folderu 

Jak to nie zadziala sprawdź czy nie blokuje jej twoj program antywirusowy 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 7 days ago