Forum Discussion

Re: [#] Origin nie startuje lub nie można go zainstalować Windows 10

Witam ponownie naprawiłem właśnie origina (nie wiem na jak długo). Otóż zrobiłem wszystko tak jak na filmiku tutaj (na starej wersji, ale to i tak nic nie pomogło) https://www.youtube.com/watch?v=1cVzzvTxh5U :/.  Odinstalowałem origina (chyba po raz 30 w ciągu 2 dni xd) włozyłem płyte od fify 19 i zainstalowałem origina z niej ale niestety też nie działał no więc usunąłem tego aktualizatora origina i wyłączyłem aktualizacje następnei w folderze z pobranym originiem znalazłem vcredits.x86 odpaliłem je wszystkie pobrałem co było do pobrania i nagle sam włączył mi się origin może to wam też pomoże 🙂

10 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

Informacja

Otrzymaliśmy informację od działu Origin po gruntownym testowaniu i próbach odtworzenia tego błędu, iż problem może powodować nazwa konta Windows. Jeśli w Waszej nazwie użyte są polskie znaki alfabetu, spróbujcie ją zmienić na nazwę z użyciem tylko EN alfabetu (jak to zrobić) i raz jeszcze wykonajcie ponowną instalację i uruchomienie aplikacji.

Alternatywnie obejściem jest stworzenie nowego konta Windows:

Utworzenie nowego konto użytkownika lub admina BEZ POLSKICH ZNAKÓW (użycie tylko EN alfabetu) i instalacja/uruchomienie Origin

Dajcie znać czy powyższe rozwiązanie pomogło. Zespół Origin cały czas pracuję nad stałym rozwiązaniem i stosowną łatką. Dziękujemy raz jeszcze za cierpliwość w imieniu kolegów z działu Origin.

• Od początku posiadania mojego laptopa nie mam użytych (i nigdy nie miałam) polskich znaków w nazwie konta użytkownika, więc wydaje mi się że nie w tym leży problem. Origin nadal nie chce się aktualizować. 

• Zmiana nazwy uzytkownika nic nie dała pewnie nadal coś koliduje z systemem
  • lukass91's avatar
    lukass91
    7 years ago

origin nie chce się włączyć ,  wiecie jak naprawić ? 

• Od ponad pół roku omijam gry EA szerokim łukiem, bo notorycznie mam problemy z launcherem. Albo jest białe tło (okienka bez żadnych napisów), albo problem z trybem on-line, albo niekończąca się i niepostępująca aktualizacja. To już przestało być śmieszne. Wszystkie inne launchery działają (nawet jakichś firm-krzaków typu gamesessions), a z originem problemy są permanentne. Jedyna możliwość, to próba dostępu przez przeglądarkę - jest szansa, że po kilku minutach oczekiwania (moje łącze 80Mbit/s) uda się stronę otworzyć.

Jeśli problem jest Wam znany, to czy nie potraficie go rozwiązać? Przecież to nie Microsoft robi wam na złość psując Windowsa, tylko Wy nie potraficie napisać programu sprawnie funkcjonującego na tej platformie.

• Czy łaskawie możemy liczyć na poprawę sytuacji????? Minął prawie ROK od powstania problemu i nadal nie możecie sobie z tym poradzić. Żałuje że kupowałam gry przez tą platformę, czuje się oszukana i moim zdaniem Origin powinien zwrócić pieniądze, albo chociaż część!!!

• Na wstępie, nie jestem żadnym hackermanem ani programistą, więc proszę mi ne zadawać żadnych specjalistycznych ani niespecjalistycznych pytań. 🤓

Uruchomić mi się udało to COŚ 🙂 tylko i wyłącznie przez inf. zawarte powyżej i przez odrobinę szczęścia oraz samokontroli pogłębiającej się mojej irytacji 😠
    Moja instrukcja:

1. Ściągamy plik zoficjalnej strony OriginThinSetup

2. Wchodzimy do biblioteki pobierania i naciskamy PPM na OriginThinSetup.exe i klikamy "kopiuj adres pobierania" (mozzila)

3. Otwieramy nowe okno i wklejamy (nie wklej i otwórz) adres url

4. Z adresu po ostatnim slashu ..../OriginThinSetup.exe wycinamy słowo Thin aby otrzymać końcówkę adresu  ..../OriginSetup.exe i naciskamy Enter. Zaczyna nam się pobierać pełny instalator origin (219MB)

5.Po pobraniu naciskamy PPM i wybieramy właściwości >> zgodność >> Uruchom narzędzie do rozwijania problemów ze zgodnością i postępujemy zgodnie z zaleceniami systemu.

6.Jak na razie wszystko OK.

7.Pozdrawiam i życzę powodzenia

Można też spróbować na okrojonym instalatorze (60MB) ja zrobiłem to na pełnym (219MB)

MÓJ WIN TO WINDOWS 10PRO  wersja1803

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

@gtone486  

Dzięki za podzielenie się obejściem, które u Ciebie podziałało! ⭐

Dodam je do głównego wpisu

W kwestii stałego rozwiązania problemu, nasi koledzy od aplikacji Origin poinformowali, iż są pewni zlokalizowania konkretnej przyczyny i pracują nad przygotowaniem stosownych plików w przyszłej aktualizacji (brak ETA). Dziękujemy za Waszą cierpliwość.

• Dzień Dobry,

problem mój związany jest z platformą Origin, podczas włączania programu wyskakuje okno ,,łączenie z Origin" lecz w pewnym momencie program albo sam się wyłącza albo dostaję informacje Origin brak odpowiedzi. Problem wynikł podczas normalnego korzystania z komputera, przed południem pobierałem aktualizację BFV firestorm, bylem w stanie grać po czym gre wylaczylem i az do wieczora nie mialem z platformą kontaktu. Później probowalem wlaczyc Apex Legends lecz mimo uruchamiania gry kompletnie nic w procesach ani na ekranie sie nie pojawiało. Po tym spróbowałem restartu Origina lecz już się włączyć nie chciał. Próbując rozwiązać ten problem szukałem po forach EA na których podobne błędy były omawiane przez graczy oraz odpowiedzi supportu jak temu zaradzić. Aktualizowałem sterowniki, uruchamiałem Origin ze zgodnością z win8, xp sp3, jako administrator. Wykonałem czysty rozruch pc lecz nic to nie pomogło. Odinstalowałem origin czyszcząc jego pozostałosci ccleanerem, usunalem pliki tymczasowe w %AppData%. Zaden sposob z wymienionych w głównym poscie nie pomoglNiestety nadal nic nie pomogło, mam wykupiony Origin Acces oraz gry i chciałbym z nich korzystać więc proszę o pomoc jeśli to możliwe 🙂

W zalaczniku moj plik DxDiag

• M3ktt's avatar
    M3ktt
    7 years ago

Mam podobny problem z Origin i próbowałem już wiele porad które podajecie i żadna nie działa aby to naprawić, a problem zaczął się dopiero dzisiaj. jak uda się zainstalować na nowo origin to i tak nie udaje się go uruchomić za nic. Wiadomo kiedy będzie jakaś łatka na aplikacje która to naprawi bo na wsparcie od microsoftu i latki na w10 to nie ma co liczyć hehe. Załączam mój DxDiag

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 27 days ago