Forum Discussion
2 Replies
Witam,
Myślę że moja sytuacja będzie pasować do rozpoczętego tematu.
Zainstalowałem dziecku grę na koncie działającym pod ID.
Obecnie trzeba podawać email do logowania, choć na starym komputerze nadal mogę zalogować pod ID.
Już tego nie rozumiem, dwa sposoby logowania. Gdy wpisuję podany email i hasło - to nie działa. Nie można się zalogować.
Stary komputer był za słaby i gra się wieszała. Kupiłem nowy komputer i zainstalowałem nowe konto Origin.
Oczywiście klucz gry na nowym koncie nie działa. Grę odinstalowałem - ze starego komputera, ale to nie usunęło jej ze starego konta Origin gdzie loguję się przez ID.
Powiązać kont nie mogę, bo nie można się zalogować podająć ID, musi być email, a email nie działa.
Nie rozumiem tych dwóch opcji logowania. Konto z ID instalowałem/zakładałem w grudniu. Teraz po zakupie nowego komputera, nie wiem co zrobić.
Usunąć stare konto? a może stracę możliwość wykorzystania klucza już raz zainstalowanej gry.
Nie mam możliwości dodania do nowego konta, konta dziecka gdzie ta gra nadal jest.
EA customer, w mailach pyta czy nadal potrzebuję pomocy, choć problem nie jest rozwiązany. Piszą abym zadzwonił lub czat podając stronę help.ea.com - gdzie mogę zakładać tylko kolejne nowe sprawy. Zero możliwości odszukania numeru telefonu. Dopiero na forum zlokalizowałem. Kiepsko to wszystko zorganizowane.
Niby menu wyboru ma nawigować do właściwej pomocy, a wpędza "w kozi róg".
Niech ktoś wytłumaczy, jak może istnieć konto pod ID, ale logowanie z email nie działa. Email poprawny i hasło też. Przy odzyskiwaniu hasła otrzymuję powiadomienia.
Skoro istniała możliwość założenia konta pod ID, to dlaczego nie ma możliwości jego połączenia ?
Dlaczego odpowiedzi z teoretyczną pomocą są niekonkretne? Podałem wszystkie dane, emaile, ID, klucz gry, dodałem zdjęcie, a w odpowiedzi "zadzwoń", ale numer to już sam musiałem szukać godziny.
Jeszcze ważne pytanie, czy usuwając stare konto odzyskam możliwość wykorzystania klucza na nowym koncie? czy ryzykuję utratę, bo już został raz wykorzystany?
Perspektywa sytuacji z mojej strony to: dziecko od świąt czekało na nowy komputer, bo stary zacinał grę. Jak się doczekało komputera, to teraz gry się nie da ponownie zainstalować, ani zalogować na konto gdzie jest gra.
Pozdrawiam wszystkich
- EA_Kuba4 years ago
Community Manager
Hej @kfajp
Dzięki za dokładny opis Twojej sytuacji.
Konta dzieci faktycznie można zarejestrować tylko przy użyciu ID. Podczas rejestracji podaje się wprawdzie adres email rodzica, nie mniej wykorzystywany jest on tylko do weryfikacji/ otrzymania linku do resetowania hasła. Jeśli chcesz zresetować hasło do konta dziecka, należy posłużyć się ID konta, a wtedy link trafi na adres email rodzica powiązany z kontem dziecka.
Aby zainstalować grę ponownie, nie trzeba jej usuwać ze "starego" komputera.
Wystarczy na nowym komputerze zalogować się przy pomocy ID konta oraz hasła z nim powiązanego. Następnie taką grę wystarczy pobrać z poziomu biblioteki gier.
Te wskazówki powyżej są ogólne z racji tego, że poprzez forum nie jestem w stanie pomóc w sprawach związanych z kontem (czyli udzielać o nich informacji, lub wprowadzać na nich zmiany). W takich przypadkach, gdzie trzeba podać konkretne informacje na temat konta, wymagany jest kontakt "na żywo" i weryfikacja konta. Właśnie z tego powodu prosiliśmy Cię o bezpośredni kontakt.
Poniżej link opisujący w jaki sposób się z nami skontaktować (rozumiem, że już go znasz, ale zostawię go dla widoczności dla innych 🙂 )
About Origin Mac
Recent Discussions
orgin
Solved8 days ago- 2 months ago
- 2 months ago