Forum Discussion

Re: ORIGIN - Logowanie online jest obecnie niemożliwe

Na komputerze postawiłem od nowa system windows 10 professional, od tygodnia próbuję się zalogować do aplikacji origin, niestety bezskutecznie, gdyż w oknie logowania widnieje komunikat " Logowanie online jest obecnie niemożliwe." (załączyłem załącznik, pokazany jest tam komunikat), a gdy wpisze swoje dane pokazuję mi się "Do pierwszego logowania wymagane jest połączenie z siecią."...

Próbowałem już robić to:
-Czyszczenie pamięci cache
-Restart routera
-Zmiana ustawień sieciowych
-Podmiana pliku hosts
-Reinstalacja origina
-wyłączenie zapory
-włączenie w zaporze wyjątku dla origina
-Sprawdzałem czy czas systemowy jest poprawny
-Uruchamiałem VPN'a i próbowałem się w taki sposób logować

I nic nie pomogło... Już nie wiem co mam z tym zrobić, nic nie pomaga, a ja tracę codziennie kolejne godziny na naprawie tego.

15 Replies

• Wszystko przejrzałem, bawiłem się znowu w ustawianie czasu, tym razem ze strony internetowej, zainstalowałem mnóstwo sterowników i nic...Pomogła jedna rzecz z tego wątku, którą zrobiłem jako ostatnią - zainstalowanie starszej wersji origina. Niby działa, ale po wyłączeniu komputera znów nic nie działa, bo aplikacja domaga się aktualizacji i tego nie da się pominąć...Trzeba instalować program od nowa i tak w kółko za każdym razem...Póki co tak będę robił, ale nie wiem na ile mi starczy cierpliwości... Teraz instaluję grę, zobaczymy czy się odinstaluje wraz z  instalowaniem za każdym razem starszej wersji origina.

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    6 years ago

@PahnoncyKocur  a spróbuj może zainstalować najnowszą wersję beta programu Origin. W opcjach musisz zaznaczyć, że chcesz korzystać z tej wersji.

• @1Guma  Tak PRÓBOWAŁAM, na laptopie wszystko działa. Tylko co z tego jak tam w nic nie zagram, bo to stary laptop i nie odpali większości gier, w tym np. The Sims 4.

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    6 years ago

@RoseandBella spróbuj jeszcze tego, zainstaluj program CCleaner Free wersja 5.44 i wykonaj czyszczenie rejestru. [Jeżeli to nie pomoże. Po tym wykonaj czyszczenie pamięci podręcznej Origin (tak wiem, że już to robiłeś, ale teraz troszkę to obejdziemy). Usuń wszystkie foldery włącznie z LocalContent (testowałem to jeżeli nie chcesz ryzykować skopiuj sobie ten folder przed usunięciem i zapisz go w bezpiecznym miejscu)

[poniższe informacje to zalecenia EA] JAK WYCZYŚCIĆ PAMIĘĆ PODRĘCZNĄ

Origin – Windows
    1. Jeśli aplikacja Origin jest uruchomiona, zamknij ją. W tym celu otwórz menu Origini wybierz polecenie Zakończ.
      • Upewnij się, że aplikacja Origin została całkowicie zamknięta. W przeciwnym wypadku nie będziesz w stanie wykonać kolejnych kroków.
      • By to sprawdzić, otwórz Menedżer zadań i przejdź do zakładki Procesy. Upewnij się, że nie ma tam aplikacji Origin.exe i OriginWebHelperService.exe. Jeśli są, zakończ ich zadania.
    2. Przytrzymaj naciśnięte jednocześnie klawisze Windows + R.
    3. W wyświetlonym polu poleceń wpisz %ProgramData%/Origin, po czym kliknij przycisk OK.

Pole poleceń z wpisanym tekstem.

4. Otwórz folder Origin, po czym usuń wszystkie pliki i foldery poza LocalContent. Nie usuwaj tego folderu.

Folder Origin z zaznaczonym folderem LocalContent. Nie usuwaj tego folderu.

• W systemie Windows XP folder ProgramData znajduje się w folderze C:\Documents and Settings\All Users\Application data\Electronic Arts\.
    5. Ponownie przytrzymaj naciśnięte jednocześnie klawisze Windows + R.
    6. W wyświetlonym polu poleceń wpisz %AppData%, po czym kliknij przycisk OK.

Pole poleceń z wpisanym tekstem.

7. W wyświetlonym folderze Roaming usuń folder Origin.
    8. Kliknij AppData na pasku adresu.

Pasek adresu z zaznaczoną nazwą AppData.

9. Otwórz folder Local.
    10. Usuń znajdujący się w nim folder Origin.
    11. Uruchom ponownie swój komputer i zaloguj się w aplikacji Origin.
  • U mnie problem trwa już około 3 tygodnie. Parę dni temu Origin sam z siebie zaczął działać, po czym po paru godzinach znowu padł. Chciałbym sobie pograć w gierki online, a nie mogę. Próbowałem już wszystkiego z czyszczeniem cache etc. Miło by było jakby cokolwiek ruszyło, bo nie po to człowiek kupuje gry żeby 3 tygodnie nie móc w nie grać. A gdy próbuje się zalogować wyświetla się informacja "Do pierwszego logowania wymagane jest połączenie z siecią". Na laptopie Origin działa. Czy ktoś wie czy coś się ruszyło w temacie ? 

• U mnie niezadziałał sposób powyższy ani ze zmiana godziny 

• 1Guma's avatar
    1Guma
    Seasoned Ace
    6 years ago

@Deam476  zrobimy jeszcze jeden test (rozumiem, że nie chcesz wykonać formatu całego systemu)

Odłącz od komputera sieć z której domyślnie korzystasz >> na telefonie komórkowym utwórz router wi-fi i połącz się przez to po czym spróbuj włączyć Origin.

Dwie prośby. Wykonaj je przed zmianą sieci. Usuń program Origin z programów uruchamianych podczas startu systemu Windows (jeżeli masz tak u siebie) i zrestartuj komputer.

@Deam476  daj znać czy Origin jest Online. 

Trzymaj się,

guma

• @1Guma  Zrobiłam wszystko tak jak jest napisane, połączyłam się przez Internet z telefonu i nadal nic to nie dało, logowanie online jest obecnie niemożliwe.

• LordDino21's avatar
    LordDino21
    6 years ago

Witam skoro działało na starszej wersji to może ją zainstalować i ok

• @LordDino21  Co z tego, że zainstaluję starszą wersję, jak po ponownym włączeniu komputera problem zaczyna się od nowa. Nie będę za każdym razem czyścić pamięci podręcznej Origina i odinstalowywać i instalować programu, żeby móc zagrać online, bo to nie o to chyba chodzi. Kupuję gry to chyba logiczne, że chcę móc w nie grać.

• LordDino21's avatar
    LordDino21
    6 years ago

No tak ale jakby była starsza wersja to by było ok. Po prostu nie aktualizować nowej i ok.

Tylko namiar na starszą wersję i śmiga.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 3 days ago