Forum Discussion

Re: It Takes Two, możliwośc gry online

Dziękuję, rozmawiałem z konsultantką, nie da się nadać uprawnień na konto dziecka, żeby mogło grać online...No słabo trochę córka ma 13 lat, i gra w inne gry w sieci. Co prawda nie spytałem, czy można cofnąć wykorzystany kod z grą na koncie dziecka, i przepisać na moje konto dorosłego, ale to i tak pewnie nie realne. W tej chwili mam rozwiązanie, albo drugi raz kupić grę ( znowu ponad 120 zł), albo poczekać aż córka skończy 16 lat...  W każdym razie, muszę napisać, że słabo to jest rozwiązane, zakładając konto dziecka, ja jako rodzic powinienem mieć możliwość zdefiniowania co dziecko może, a czego nie na koncie. Zwykła kontrola rodzicielska. Na tę chwilę jesteśmy do tyłu, zagrać nie możemy, ogólnie do bani. Wiem, że to nie wina Pana czy konsultanta, a moje niedopatrzenie. Aczkolwiek szkoda, że problem jest nie do rozwiązania. Trudno, ja podziękuję za usługę Origin. Poszukam szczęścia na Gogu czy Steam. Pozdrawiam

1 Reply

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    5 years ago

@LordMcaroth Dzięki za dodatkowe informacje. Przykro mi, że tak się poczułeś, ale jednocześnie rozumiem, że taka sytuacja może powodować frustracje. 

Nie ma możliwości technicznej, żeby konto osoby małoletniej miało dostęp do usług sieciowych, ponieważ takie konta są objęte szczególną ochroną. Wiąże się to bezpośrednio z regulaminem i przepisami. 

Mogę Ci zasugerować, żeby skontaktować się z nami raz jeszcze i tym razem poprosić konsultanta/konsultantkę o szczegółowe informacje na temat rodzajów kont EA. Podczas rozmowy z nami opisz swoją sytuację, podobnie jak zrobiłeś to w poście na forum. Poproś o przedstawienie opcji, które możesz mieć jako rodzic w takiej sytuacji. 

Zawsze staramy się pomóc. Również w takich sytuacjach jak ta, którą nam przedstawiłeś. Musimy jednak postępować zgodnie z regulaminem i obowiązującymi przepisami.  

Mam nadzieję, że podczas rozmowy z Centrum Pomocy uzyskasz rozwiązanie Twojego problemu. 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 2 months ago