Forum Discussion

m6r08325j62x's avatar
2 years ago

Apex - problem z uruchommieniem

Witam, Apex ma zainstalowany przez Steam w dniu wczorajszym dokonałem aktualizacji sterowników Nvida (rtx 1070) na wersję 545.84 wydane 17/10/2023. Od tego momentu występują dwa odchylenia: 

1) nie można pominąć intro 
2) gra zatrzymuje się na ekranie odradzanie (załącznik)

Czynności jakie wykonałem do tej pory:

1. Uruchomienie gry z parametrem -dev
  2. Uruchomienie naprawy antycheat
  3. Uruchomienie gry w trybie zgodności
  4. Uruchomienie gry z uprawnienia administracyjnymi 
  5. restart DNS
  6. Reinstalacja sterowników
  7. Reinstalacja gry
  8. Restartowanie ustawień karty graficznej
  9. Sprawdzenie prawidłowości instalacji gry

Wszyscy mędrcy którzy zostawili porady w tej kwestii w sieci nie trafili na źródło mojego problemu. O wielcy i mądrzy prośba o pomoc.
PS. downgrade sterowników według legend mógłby pomóc, jednak jak to zrobić pozostaje dla mnie tajemnicą (z menadżera urządzeń nie ma tej opcji)

8 Replies

• W przypadku wyłączenia grafiki i odpalenia na karcie zintegrowanej gra się odpala. Przy włącznie grafiki na odpalonej grze pojawia się błąd z załącznika - nie można utworzyć tekstur 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@m6r08325j62x  napisał/a:

PS. downgrade sterowników według legend mógłby pomóc, jednak jak to zrobić pozostaje dla mnie tajemnicą (z menadżera urządzeń nie ma tej opcji)

Spróbuj wyszukać wcześniejszą wersję sterowników do swojej karty graficznej NVIDIA GeForce GTX 1070 TUTAJ.

• niestety nie pomogło, dodatkowo czyszczona była pamięć shaderów. Jak na razie 1-0 dla problemu 

• m6r08325j62x's avatar
    m6r08325j62x
    2 years ago

Gra odpala się na karcie zintegrowanej, jednak po uruchomieniu gry i włączeniu  RTX-a pojawia się następujący komunikat. Na włączonym RTX gra nie przechodzi poza ekran odradzani. 

• m6r08325j62x's avatar
    m6r08325j62x
    2 years ago

Czy ta jedna odpowiedź to wszystko na co mogę liczyć jako wsparcie od twórców? Może i nie wykupiłem pakietów na milion monet, ale do tej pory byłym fanem, wspierającym tą produkcję. Szkoda że pomoc dla aktywnego społeczeństwa gry jest tak mizerna.

Dla ludzi z podobnym problemem:

Od supportu nvidi otrzymałem CleanupTool, niestety pomimo czyszczenia i reinstalcji sterowników Apex nie startuje. Jeśli uda mi się rozwiązać problem (bo na pomóc tutaj nie można liczyć)  to podzielę się rozwiązanie. Mam nadzieje że wraz z supportem Nvidi który ma zdecydowaniem lepsze podejście do klienta, uda się wyeliminował przyczynę.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @m6r08325j62x Byku jak pisałeś do Nvidi to rozmawiałeś z AI który polecił Ci CleanupTool a to jest badziew 😂. Pozatym spróbuj odpalić grę na DX12. Komendę znajdziesz w google wpisując DX12 Apex Legend 🙂

Pobierz DDU
    https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download/

Tylko tym programem da się poprawnie odinstalować sterownik w innym razie zostają pliki. Masz tam opcje żeby po odinstalowaniu sterownika nie pobierać nowego, alternatywa jest odłączenie kabla od internetu.

Poszukaj folderu Respawn który jest gdzieś w w Dokumentach czy plikach uzytkownika profilu Windows będzie znajdował się w folderze Saved Games. W nim znajduje się twój config i cache Najlepiej cały folder usuń.

Naciśnij Windows + R wpisz %temp% usuń wszystko co będziesz mógł usunąć.

Tylko to przychodzi mi do głowy.
  • To chyba nawet gorzej świadczy o tym forum skoro bot działa lepiej. Ciekawe też że bot wyszukuje informacje w necie i wkleja screeny, do przodu poszła ta nvidia Spróbuje tego o czym mówisz i dam znać. 

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @m6r08325j62x No wiesz Nvidia jest liderem jeśli chodzi o technologie AI, więc ich boty działają jak pracownicy 😛.

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 days ago
2,480 Posts