Forum Discussion

MentorePL's avatar
7 years ago

Apex Legends Freezowanie

Witam!

Kiedy pobrałem piękną gra Apex Legends byłem pełen entuzjazmu. Grałem na domyślnych ustawieniach gdzie większość opcji było ustawionych jako wysokie. Gra chodziła płynnie. Ukończyłem samouczek a następnie rozegrałem 2-3 gierki ze znajomym. Po niecałej godzinie gra złapała freeza w trakcie gry. Przy każdym ponownym uruchomieniu problem się powtarzał. Po około 2 minutach od włączenia Apexa (czy to w trakcie czynnej gry czy w menu) gra się zatrzymuje. 

Nie pomogła ponowna instalacja gry i naprawa plików, ponowna instalacja systemu, aktualizacja sterowników a nawet biosa. 

Próbowałem każdej popularnej metody z internetu. Dziś jednak gra zatrzymała a po chwili samoistnie zamknęła. Jednocześnie zostałem poinformowany o wygenerowaniu raportu. Nie wiem czy będzie on wystarczająco miarodajny ale zamieszczam go razem z dxdiag'iem.

6 Replies

• Miałem tak jak Ty próbowałem setek sposobów i nic dalej to samo, wyrwałem chwasta usunąłem APEX z kompa i już nigdy tego nie zainstaluje dopóki nie naprawią tego błędu. Wszystko spieprzyło się po jednym patchu przed ten gra działała przez miesiąc bez zarzutu.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 years ago

Hej @MentorePL

Plik DxDiag wskazuje, że na posiadasz procesor AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor. Otrzymaliśmy zgłoszenia od innych użytkowników, którzy posiadali ten sam procesor i borykali się z podobnymi problemami. Informacje na ten temat zostały przekazane do Studia, jeśli pojawią się dodatkowe informacje związane z rozwiązaniem tego problemu, odpowiem w tym temacie.

• Hej. Wiadomo coś może o rozwiązaniu problemu? Gra podobno ma już 8 sezon, a ja jeszcze poprzednich nie oglądałem.

• Hej @EA_Kuba wiadomo kiedy mogę się spodziewać odpowiedzi? Wzrok już nie ten sam co kiedyś a chciałbym jeszcze kiedyś spróbować czegoś innego niż bingo w domu spokojnej starości

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @MentorePL Od 2019 masz ten sam procesor? 😛 Spróbuj uruchomić grę w DX12. Z tego co widzę twoja karta to 970 więc powinno zadziałać. Po przejściu na DX12 niektóre problemy znikają i gra chodzi lepiej i płynniej a więc warto 🙂. Warto przed przejściem na DX12 zrobić porządki na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%

Jak włączyć DX12
    https://answers.ea.com/t5/News-Game-Updates/Season-15-DX-12-Beta-info/td-p/12003958

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,440 PostsLatest Activity: 9 days ago