Forum Discussion

bink0sss's avatar
5 years ago

Apex Legends stuttering

Hej 

Może napoczatek moje specyfikacje:

-ryzen 3 3100

-gtx 1660s

-16gb

-gra na hdd (probowalem ssd)

Teraz do rzeczy, próbowałem już chyba wszystkiego, ale pomimo moich prób i błedów dalej nie naprawilem mojego problemu. Mam monitor 165hz, w grze mam stale 150fps. Przy właczonym G-sync, teoretycznie nie powinienem mieć stutteringu, ale jest on jeszce wiekszy niż bez niego. Gdyby jeszcze tego mało kiedy spadaja fpsy chociaz troche ponizej 150fps gra traci płynnośc pommimo właczonego G-synca. Próbowałem juz wszystkiego tzn:

-reinstall systemu, gry, sterowników

-odpalanie przez administratora

-wylaczenie optymalizacji pełnoekranowej

-najnizsze mozliwe ustawienia

-wiele poradnikow do stutteringu, nadmienie ze mam go tylko w Apexie, co jest irytujace bo gra mi się podoba ale takie widoki przyprawiaja o bół głowy

-wylaczalem steam/origin in game

- aktualizowalem sterowniki

-dodawalem komedndy do wiersza polecen

Naprawdę nie wiem co moge juz zrobic, kiedy ogladalem testy nikt nie mial takich problem na mojej specyfikacji, zmieniałem nawet kabel z dp/hdmi. Nawet wlaczony vsync i lowlatency mode na ultra nie pomaga. Gra staje sie plynna bez gsynca, vsynca i low latency ale tylko kiedy mam powyzej Hz mojego monitora tzn.165fps. Ma ktos jakies pomysly bo grac chce, ale powoli sie zaczynam poddawac, nawet serwery czy pomoc EA znosze, ale to poprostu boli w oczy 

Liczę na pomoc zarowno EA lub jakiegos złotego człowieka 🙂

3 Replies

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,446 PostsLatest Activity: 2 years ago