Forum Discussion

borowk's avatar
borowk
Seasoned Newcomer
1 day ago

Błędy wizualne

Cześć mam problemy z apexem. Zauważyłem je dopiero przedwczoraj. Im dłużej trwa sesja gry tym więcej bugów wizualnych mam. Po resecie gry większość znika, a za 30 minut są z powrotem. Zacznę od tego, że Apex pobrany jest z EA app, robiłem aktualizację sterowników, sprawdzałem czy VRAM nie jest wadliwy przez OCCT i reinstalowałem grę. Niestety nic nie pomogło, a ja nie wiem za bardzo co innego mogę zrobić żeby to naprawić. Moja karta graficzna to RTX 4070 super od gigabyte. Wszystkie wymagania systemowe i sprzętowe są zapewnione. Nie wiem nawet jak nazwać ten problem. Dodam jeszcze tylko, że błędy wizualne występują tylko w apexie a w żadnych innych grach ich nie ma (co chyba wyklucza awarie VRAMu?). Naprawdę nie da się grać przez takie coś. 

3 Replies

• borowk's avatar
    borowk
    Seasoned Newcomer
    13 hours ago

Cześć dzięki za szybką reakcje. Spróbowałem wszystkich tipów, niestety nic nie zadziałało, artefakty pojawiają się od momentu wejścia do gry konkretnie do kolejki wyszukiwania i z czasem się pogarszają. Zastanawiam się czy nowy update sterowników lub gry z tym pomoże.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    16 hours ago

Hej borowk​ 

Dzięki za screeny i opis - to sporo wyjaśnia. Te „rozsypane” tekstury to typowy glitch graficzny, który narasta z czasem, więc dobrze, że zauważyłeś ten schemat.

• Na początek spróbuj zejść trochę z ustawień graficznych - szczególnie tekstury i filtrowanie, oraz wyłącz na test opcje typu DLSS/Frame Generation jeśli masz je włączone. Druga rzecz to ustaw limit FPS (np. 60–120), żeby odciążyć kartę i sprawdzić czy problem dalej narasta z czasem.
    • Jeśli to nie pomoże, spróbuj też usunąć lokalne ustawienia gry (folder Apex w Dokumentach/Zapisach), żeby gra utworzyła je od nowa - czasem po update coś się tam „psuje”.

Daj znać, czy po tych zmianach dalej pojawiają się te artefakty i po jakim czasie - to pomoże zawęzić przyczynę.

• borowk's avatar
    borowk
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

jeszcze 1 screen

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 13 hours ago
2,481 Posts