Ban oraz odmowa.
Witam, może zacznę na czym polega mój problem. Pobrałem Apex Legends na Steam. Nie pamiętałem mojego starego konta (stare passy, które zapomniałem) więc założyłem nowe. Po założeniu nowego konta i zrobieniu tutoriala, poszedłem grać z moim kuplem który ma 80 któryś lvl już. Zagraliśmy 2-3 gry może i nawet więcej bo to szybkie były, dostawałem packet lost, więc uruchomiłem grę od nowa jak i router. Po włączeniu się gry dostałem informację iż moje konto zostało zbanowane, za co? Nie mam pojęcia, ponieważ w tle miałem włączone sterowniki od karty graficznej, steama, discorda i to tyle. Napisałem odwołanie się do bana, które uwaga! Zostało Odrzucone. (Bardzo fajna firma i dbająca o graczy nie ma co). Ban za nic DOSŁOWNIE bo w rubryce REASON mam pusto, w dodatku odrzucona prośba o unbana. Mógłbym to nawet udowodnić iż nie używam żadnych oszustw ani nic ale no nie wiem jak, chyba że mi przeskanują jakoś pliki gry czy coś tam. Tak więc, podsumowując. Dostałem Bana za nic, dodatkowo odrzucili prośbę o unbana, czyli to oznacza że po prostu nie będę mógł zagrać w grę, ponieważ nie? I tyle?
Ktoś miał już taki przypadek? Czy należy po prostu "olać ten tytuł i tą firmę?" Może jest jakiś bezpośredni kontakt do nich? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w problemach związanych z kontem EA. Jeśli uważasz, że ograniczyliśmy, zablokowaliśmy lub zawiesiliśmy twoje konto EA przez pomyłkę skontaktuj się z nami ponownie, by wypełnić nasz formularz i podać szczegóły dotyczące ograniczenia, blokady lub zawieszenia.
Możesz też skontaktować się z nami poprzez telefon, lub czat na help.ea.com.
Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ