Forum Discussion
1. Zależy czy hasło które używasz do EA jest unikalne względem innych serwisów z których korzystasz. Jeżeli hasło masz jednakowe do wielu portali to istnieje wielka szansa że któreś zostanie złamane. Zawsze warto sobie sprawdzić na tej stronie https://haveibeenpwned.com/ oraz https://haveibeenpwned.com/Passwords wtedy wiesz czy adres email lub hasło zostało złamane. Również użyj sobie porządnego menadżera hasłem jak Bitwarden, za darmo w aplikacji sprawdzisz manualnie czy hasło zostało wykradzione (za opłatą chyba automatycznie lecz nie mam pojęcia). Również fajnie by było ze strony EA jak by informowało o nowych logowaniach lecz niestety trzeba żyć z tym co jest.
2. Jeżeli każdy oszust (podaję przykład), pisał do EA z prośbą o odblokowanie konta bo ktoś im je ukradł zapętliło by się to. Niestety od nas zależy jak konto zabezpieczymy. Jeżeli używamy długiego i skomplikowanego hasła oraz dwuetapowej weryfikacji to nawet po zdobyciu przez nich hasła bez telefonu i kodów nic nie zrobią. (Jeżeli i to ominą wtedy można się kłócić)
3. Też mnie to boli bo miałem podobny problem lecz po 2-3 dniach miałem odpowiedź i rezultat, lecz ja miałem problemy z połączeniami konta EA i Playstation, nie miałem problemu z kontem przynajmniej na EA.
Próbuj może uda ci się zdjąć bana. Miałem podobny problem lecz została mi skradziona kosa z ekwipunku ze Steama. Też pisałem i nie pomogło. Konto lepiej zabezpieczyłem i od 4-5 lat nie mam problemu z niczym. Omijam logowanie się na nieznanych stronach i dobrze zabezpieczam konto. Powodzenia
O tym, że ważne są unikalne hasła, 2FA i tak dalej - wiem od lat ;) Za długo pracuję w IT by tego nie wiedzieć.
- Hasła od wielu lat stosuję wszędzie unikalne. Dodatkowo 2FA, więc nie powinno być opcji dostania się na to konto.
- Realnie EA ma bardzo prosty sposób sprawdzić kto się logował na konto. Jeżeli cały czas ktoś z Polski się loguje, a nagle ma logowanie z innego kraju - większość firm potrafi przyblokować takie logowanie, zweryfikować je dodatkowo.
U mnie każdy ticket póki co odrzucają.
Ogólnie - jak dla mnie to prosta wiadomość, że nie warto ufać EA i wydawać kiedykolwiek pieniędzy na ich gry. Konta po ich stronie nie są bezpieczne w żaden sposób, pora się poddać z tym hah
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
zmiana adresu e-mail
Solved20 days agoBSOD po odpaleniu gry
Solved21 days ago- 27 days ago
- 2 months ago