Forum Discussion
Hej @STX_xiOpiye420
Dzięki za Twoje zgłoszenie, wykonane dotychczas kroki i przesłanie DxDiag 🙂
Wspomniałeś w swoim pierwszym poście o tym, że "są miejsca na mapie gdzie spadają mi fps do 100". Jeśli dzieje się to za każdym razem, mógłbyś bardziej szczegółowo opisać w którym miejscu na mapie się to dzieje i w jakich okolicznościach?
Dodatkowo w sekcji diagnostyczne DxDiag zauważyłem:
Podpis problemu:
P1: RefreshRateService.exe
P2: 1.0.0.0
P3: 5c3712b7
P4: mscorlib
P5: 4.8.4150.0
P6: 5e176d21
Podpis problemu:
P1: ArmourySwAgent.exe
P2: 1.0.0.3
P3: 5e5cad4b
P4: KERNELBASE.dll
Pliki .exe zdają się być powiązane z oprogramowaniem Twojego laptopa (Armoury Crate (AC) is a new generation of system controlling software.), stosunkowo niedawno (26/03) została wydana aktualizacja tego oprogramowania. Upewnij się, że oprogramowanie to jest zaktualizowane do najnowszej wersji (możesz również spróbować "rollbacka" do poprzednich wersji aby sprawdzić czy gra będzie działała lepiej na starszej wersji). Tutaj znajdziesz link do strony supportu Asus z której możesz pobrać najnowsze poprzednie wersje (upewnij się, że wybierzesz odpowiedni wariant BIOS-u).
Dodatkowo z racji tego, że jeden z powyższych błędów powiązany był z biblioteką KERNELBASE, która jest jednym z najważniejszych plików na Twoim komputerze sugerowałbym abyś sprawdził spójność systemu za pomocą kontrolera plików systemowych.
@AndRe5550148 Prześlij nam DxDiag i daj znać jakie kroki dotychczas wykonałeś 🙂
Ja już robiłem wszystko co pisaliście prędzej czy w innych tematach ustawienia low, komendy w origin, wyłaczyłem co się dało itp itp. nawet ccleanera pobrałem już takie rzeczy żeby się upewnić ale nic nie pomogło, dodam, że dziś również kilku znajomych napisało mi, że mają ten sam problem, więc podejrzewam, że to respawn coś sknocił bo w nocy znowu była cicha aktualizacja ammo do shotgunów więcej ammo ma np. mozambique jest inny itp. itp. więc kto wie co oni tam zrobili bo nagle takie spadki? Kartę mam zaktualizowaną system niby też ale w nocy spróbuje pobrać jeszcze co się da. Przesyłam DxDiag proszę.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 21 hours ago
- 15 days ago
zmiana adresu e-mail
Solved2 months agoBSOD po odpaleniu gry
Solved2 months ago