Forum Discussion
@wils0n_40Spliff @smoGu26 @DZWONY
Siemanko spróbujcie rozwiązania które opisze w krokach poniżej
1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji.
https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
https://help.steampowered.com/pl/faqs/view/6AD7-820D-8BE5-E51F
2. Usuńcie folder Apex lub skopiujcie go na pulpit w razie gdyby niezadziałało.
Ściezka do folderu wygląda nastepująco:
Komputer > Windows (C🙂 > Users > (Twoja nazwa użytkownika) > Saved Games > Respawn > Apex
3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.
%localappdata%/D3DSCache
%temp%
4. Przeskanuj komputer CClenerem.
Nie wiem czy to rozwiązanie pomoże, u mnie gra działa dobrze nie mam żadnych frezzów, zainstalowaną mam na Steam. Jeśli zrobicie wszystko tak jak opisałem wyżej, a problem dalej będzie występował to wina nie leży po waszej stronie i musicie poczekać na fix.🙃.
- 3 years ago
U mnie też nie pomogło
- Chytrooki3 years agoHero+
@Jzru @DZWONY @wils0n_40Spliff @smoGu26 @B4baJaqa
Naprawdę nie wiem co może być przyczyną. Możliwe że to dodanie do silnika gry DX12. Aktualnie go nie używacie bo trzeba go uruchomić poprzez komendę. Osobiście z niego nie korzystam i frezów też nie doświadczam. Co nie zmienia faktu że to właśnie ten dodatek coś namieszał. Jeśli chcecie możecie spróbować go uruchomić, może wtedy to zacznie działać, jest w wersji beta. Więcej dowiecie się w temacie który wstawię poniżej, wszystkie błędy wypisują użytkownicy, którzy go testują jeśli chcecie przetestować a nóż widelec na DX12 gra będzie działać. Wiem ze to głupie ale w przypadku BF2042 ludzie skrażą się na różne błędy w których rozwiązanie problemu jest banalne. Np w BF2042 DX12 jest włączony zawsze ale na premierę musiałeś go uruchomić w configu żeby gra dzialała...
Drugie co mi przychodzi na myśl to nakładki w grze jak Nvidia, Discord, Origin itp. Osobiście mam wlaczoną tylko Nvidia Exprince. Mój plan zasilana w Windows to standardowa/optymalna zamiast Wysoka Wydajność. Spróbujcie uruchomić grę w oknie lub oknie bez ramek. Reszta opcji nie wiem ale w Nvidi mam capa klatek na 232FPS(8 mniej od odświeżania Monitora. Jeśli monitor 144 to trzeba ustawić capa na 140, jeśli macie monitory Full HD) z włączonym G-Sync i włączoną synchronizacje pionową w Nvidi. Można puścić klatki luzem bez z niczego. Nvidia Reflex na Eneble bez Boost.
Będę pisał co mi przychodzi do głowy. Sorry ze nie mogłem wam pomoc wyżej 🙃.
- 3 years ago@Chytrooki Dziękuję za pomoc, niestety dalej nic. Spróbuję odpalić grę - jak tylko ściągnę aktualizację - poprzez nową aplikację EA... Może to coś da. Dam znać jak rezultat.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 21 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago