Forum Discussion

DZWONY's avatar
3 years ago

Freezowanie gry po aktualizacji

Gra potrafi sfreezować się 4 razy w przeciągu jednej gry. Problem występuje tylko w BR.

27 Replies

• mam ten sam problem, patch do sterowników * daje o ile kiedyś komuś pomogło takie rozwiązanie w jakiejkolwiek grze XD. Tryb zgodności z Windows 8 też nic nie daje. I na steamie i na originie zdążę wylądować i gg, gra frezuje. Jedyne rozwiązanie to menedzer zadań. Antywirusa nie używam.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Cześć wszystkim, 

Dziękuję Wam za zgłoszenia i wykonane dotychczas kroki. Wkrótce ma zostać wydana aktualizacja gry mająca na celu rozwiązanie problemu z "freezowaniem" gry. 

W międzyczasie poproszę Was o sprawdzenie poniższego obejścia (źródło): 

Turning Shadows Off

Turning Spot Shadow Detail to "Off" in the Video settings In the videoconfig.txt, change "setting.csm_enabled" to "0". That file can be found here %userprofile%/Saved Games/Respawn/Apex/local/

• Błąd został już naprawiony? Bo nie mam nawet zamiaru sprawdzać i się denerwować. 

Jak nie to pozostaje czekać na nowy sezon XDDD

Jak przez 2 tygodnie gra może być nie grywalna to mnie właśnie zastanawia czy twórcy gry mają poprostu * ? XD

• B4baJaqa's avatar
    B4baJaqa
    3 years ago

Wczoraj była jakaś aktualizacja ok 150mb i dzisiaj grałem 3h bez żadnych zacinek. Chyba pomogło... 

• Jzru's avatar
    Jzru
    3 years ago

Teraz zamiast Freeza wyłącza mi samo grę...

• Jzru's avatar
    Jzru
    3 years ago
    @wils0n_40Spliff Plus jest taki że jest to o wiele rzadsze niż freeze ale nie zmienia faktu że jest. No chyba że to już nie kwestia tego błędu tylko błędów które są od początku gry które powodowały rozłączenie z rozgrywką i czasem wyłączenie gry. Swoją droga to było 15 sezonów temu a EA nadal nie potrafi tego ogarnąć, ta samo jak optymalizacji... może na 10 lecie im się uda.

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,447 PostsLatest Activity: 2 hours ago