Forum Discussion

Beczkens's avatar
Beczkens
New Novice
1 month ago

Gra "apex legends" wyłącza się bez żadnego kodu błędu

Gdy gra się włącza pojawia się okno gdzie pisze Easy Anti Cheat. Po inicjalizowaniu piszę oczekiwanie na grę i po tym okno się zamyka i gra się wyłącza nawet do menu nie wchodzi tylko od razu wychodzi i zatrzymuje proces działania. Włączyłem grę ponownie i zobaczyłem do menadżera zadań i zobaczyłem że program "r5apex_dx12.exe" pojawia się na sekundę i znika. Mój kolega pokaże filmik jak się to dzieje, ponieważ nie mogę filmików na ten czas nagrywać. Czy dałoby się coś na to poradzić?

6 Replies

• Beczkens's avatar
    Beczkens
    New Novice
    1 month ago

Tutaj są kroki które robiłem:
    -reinstalowałem grę
    -przenosiłem grę na dysk C
    -sprawdzałem spójność plików gry
    -przenosiłem sie z steama na EA
    -naprawiałem anti cheata
    -naprawiałem pliki gry i anti cheata przed CMD
    to tyle co robiłem z grą

plik txt "pomoc ea" to raport DxDiag

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Beczkens​ 

Dzięki za odpowiedź i przesłany plik DxDiag. 

W pliku DxDiag znalazłam wiele błędów związanych z RADAR_PRE_LEAK_64, które pojawiają się przy innych grach: CS2, Rocket League, Roblox, Geometry Dash, oraz Apex / EA Desktop. 

Z racji tego, że jest to błąd powiązany z Twoim system operacyjnym zacząłbym od sprawdzenia spójności plików systemowych: 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Następnie usuń program EA app, pobierz instalator stąd i uruchom instalator jako administrator. Jest to ważny krok z racji wcześniej wspomnianego błędu - aplikacja EA app i jej pliki mogły również zostać uszkodzone co powoduje problem z uruchomieniem. 

W pliku DxDiag zauważyłem również, że posiadasz wiele aplikacji, które wykorzystują nakładki ekranowe. Dla testu przed uruchomieniem gry wyłącz je (Steam Overlay, GeForce Experience, Discord, ASUS Aura. MSI Afterburner / RTSS, OBS). 

Następnym krokiem będzie zainstalowanie najnowszych sterowników dla Twojej karty graficznej. Podczas instalacji wybierz zaawansowaną opcję w której znajdziesz "czystą instalację". Link do sterowników znajdziesz tutaj

Po wykonaniu powyższych kroków przejdź do folderu instalacyjnego gry i uruchom ją jako administrator. 

Jeśli problem będzie pojawiać się nadal - utwórz nowe konto administratora i uruchom grę z jego poziomu. 

Zarządzanie kontami użytkowników w systemie Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

• Beczkens's avatar
    Beczkens
    New Novice
    1 month ago

Próbowałem wszystkiego z wymienionych rzeczy dalej nic nie działa.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za odpowiedź Beczkens​ 

Jaki komunikat pojawił się po wykonaniu skanowania poprzez narzędzie sfc?

Jeśli kroki zawiodły poproszę Cię o uruchomienie gry ponownie na nowo utworzonym koncie administratora. Po tym jak pojawi się problem z nie uruchamiającą się grą, wykonaj ponownie plik DxDiag i prześlij go nam. 

• Beczkens's avatar
    Beczkens
    New Novice
    1 month ago

Po zrobieniu sfc było napisane: Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
    plik txt "pomoc ea 2" to drugi raport dxdiag 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 days ago
2,468 Posts