Forum Discussion
10 Replies
- @Ciorny_Wuj_PL A jakie masz podzespoły i monitor?
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
@Ciorny_Wuj_PL rozpoczął ten wątek kilka miesięcy temu, więc możliwe, że pytanie może być już nieaktualne.
Nie mniej @This_Kroquet możesz podzielić się z nami Twoimi wskazówkami odnośnie ustawień. Twoja odpowiedź mogłaby pomóc innym szukającym "fajnego setting-u do Apex-a" 😊
- @EA_Kuba Dobra to daje moje na rtx 3060ti ryzen7 5800x 16gb ram i monitor benq zowie 240hz
te opcje muszę ustawić za każdym razem jak wchodzę do gry bo się nie zapisują od kiedy używam innych dodatkowych "opcji uruchamiania" w steam
+mat_letterbox_aspect_goal 0 +mat_letterbox_aspect_threshold 0 +building_cubemaps "1" -dev -novid
z tego co pamiętam to powoduje to lepsze rozciągnięcie obrazu bo jak widać gram na 1728x1080 stretch i bez tego są czarne paski po bokach- @This_Kroquet oczywiście gramy na full screen a nie na oknie bez ramek albo oknie
A tutaj ustawienia nvidi ale też dodam że gram od ponad roku w apexa dx12 i te same ustawienia stosowałem zwykłej wersji może coś nie coś zmieniłem ale to już kwestia indywidualna
- @This_Kroquet Ps.Jak gracie z vsync albo g sync to macie większy input lag więc włączacie sychronizację pionową i tryb niskiego opóźnienia na ultra a jeśli nie to tak jak ja że tylko ultra bez synchronizacji pionowej bo inputlag podobno nic nie daje ale ja się czuję lepiej psychicznie że mam ultra XD
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager
Hej @This_Kroquet
Dzięki za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami Twoimi wskazówkami 😊
Czy miałbyś coś przeciwko, jeśli na podstawie Twoich wskazówek utworzyłbym poradnik i przypiął go na stronie głównej?
Oczywiście oznaczając Ciebie jako autora.
- @EA_Kuba Jasne 👌
- EA_Kuba1 year ago
Community Manager