Forum Discussion

Ciorny_Wuj_PL's avatar
2 years ago

Jakieś ustawienia polecicie do Apex legends na sezon 20?

Ktoś poleci jakiś fajny setting do Apexa?

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

@Ciorny_Wuj_PL rozpoczął ten wątek kilka miesięcy temu, więc możliwe, że pytanie może być już nieaktualne. 

Nie mniej @This_Kroquet możesz podzielić się z nami Twoimi wskazówkami odnośnie ustawień. Twoja odpowiedź mogłaby pomóc innym szukającym "fajnego setting-u do Apex-a" 😊

• This_Kroquet's avatar
    This_Kroquet
    1 year ago

te opcje muszę ustawić za każdym razem jak wchodzę do gry bo się nie zapisują od kiedy używam innych dodatkowych "opcji uruchamiania" w steam
    +mat_letterbox_aspect_goal 0 +mat_letterbox_aspect_threshold 0 +building_cubemaps "1" -dev -novid
    z tego co pamiętam to powoduje to lepsze rozciągnięcie obrazu bo jak widać gram na 1728x1080 stretch i bez tego są czarne paski po bokach

• This_Kroquet's avatar
    This_Kroquet
    1 year ago

A tutaj ustawienia nvidi ale też dodam że gram od ponad roku w apexa dx12 i te same ustawienia stosowałem zwykłej wersji może coś nie coś zmieniłem ale to już kwestia indywidualna 

• This_Kroquet's avatar
    This_Kroquet
    1 year ago
    @This_Kroquet Ps.Jak gracie z vsync albo g sync to macie większy input lag więc włączacie sychronizację pionową i tryb niskiego opóźnienia na ultra a jeśli nie to tak jak ja że tylko ultra bez synchronizacji pionowej bo inputlag podobno nic nie daje ale ja się czuję lepiej psychicznie że mam ultra XD
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @This_Kroquet 

Dzięki za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami Twoimi wskazówkami 😊

Czy miałbyś coś przeciwko, jeśli na podstawie Twoich wskazówek utworzyłbym poradnik i przypiął go na stronie głównej?

Oczywiście oznaczając Ciebie jako autora. 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 years ago
2,468 Posts