Forum Discussion
Generalnie mam czarne tarcze? Oo i co dalej?
Dziś wywaliło już w 1 grze, po 2-3 min i kara 180... Na ten moment gra stała się niegrywalna.
- 6 years ago@MurderInkPL próbowałeś sprawdzić czy dostawca internetu ma odblokowane porty?
Ja zadzwoniłem do operatora internetu ( Inea ) i dowiedziałem się, że oni nie blokują żadnych portów a w ustawieniach routera sam moge sobie wszystko zmienić. dodałem więc do routera w ustawieniach "port forwarding" i zrestartowalem router.
TCP: 1024-1124,3216,9960-9969,18000,18060,18120,27900,28910,29900
UDP: 1024-1124,18000,29900,37000-40000
Od 1,5 dnia ani jednego wyrzucenia z meczu. Nie wiem na ile to pomogło, może weź zobacz u siebie. - 6 years ago
a jak to zrobić, bo też jestem w Inei? Pewnie znaleźć instrukcję do routera? :D Czy korzystałeś z jakiegoś poradnika? Generalnie nigdy tego nie robiłem 😉
- 6 years ago@MurderInkPL W instrukcji routera powinny być dane do zalogowania. Z reguły inea ustawia jakieś domyślne. czasem jak wpiszesz '<nazwę routera> login password' to wyszuka Ci wyniki z informacjami jakie są defaultowe dane dostepowe do tych urządzeń. Jak to nie pomaga na bank podadzą Ci te dane na infolinii Inei bądź na czacie. Po zalogowaniu na samo urządzenie ( router ) w opcjach połączenia powinno być "port forwarding" lub "przekierowanie portów" albo jakoś tak w wolnym tłumaczeniu. I tam masz opcję dodaj port i pojedynczo wprowadzasz. Mi zajęło to jakieś 5 minutek. poźniej w ustawieniach robisz REBOOT albo RESET i zrobione.
- 6 years ago
Powiedz mi tylko dlaczego te porty akurat, które podałeś? Jeśli zadziała to będzie trzeba zagrać rundkę kiedyś 😛
- 6 years ago
@MurderInkPLdlatego ;D
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/What-ports-to-trigger-for-Apex-Legends/td-p/7523055co do meczyku spoko, w origin TwardyBiceps ;-)
- 6 years ago@MurderInkPL no i stało się 180 minut bana. Jednak to nic nie pomogło. A na infolinii odbierają tylko telefony, żeby odebrać wypłate. Prędzej sam sobie pomogę jak oni mi :D
- 6 years ago
Gdzieś na forum kolesiowi pomogło odpalenie jako administrator. 😉, ale to też mógł być przypadek 😉
Porty nic nie dają, jako admin też 2 mecze pod rząd teraz mnie wywaliło.
360 min ban, a z EA powiedzą, żebyś wklejał błąd teraz to sobie powklejałem xD
Właśnie zobaczyłem, że mimo resetu zadane port forwarding są inactive. Z tego co rozumiem standardowo w Inei ma się ip prywatne, a to blokuje możliwość otwierania portów... Także jutro dzwonie o IP publiczne.
Dziś po zmianie na IP publiczne 3 mecze bez wyrzucenia, ale zostałem wezwany do pracy i nie miałem czasu na dalsze testy.
- 6 years ago@MurderInkPL czy to prawda, że IP publiczne kosztuje dodatkowe 5 zł na miesiąc ?
- 6 years ago
@TwardyBicepsSi ;_; ale jest zmienne więc w sumie spoko 🙂 i co próbowałeś? 3 mecz win i bez laga :D w sumie 6 meczy 2 winy i jest dobrze! :D
Cały czas dobrze :D
- 6 years ago
EA naprawcie te zasrane lagi przed chwilą miałem mecz gdzie cały team się teleportował i to nie był u mnie tylko ten problem wrogowie nas strzelali my nie widzieliśmy tego. Błagam zamiast pakować pieniądze w jakieś zasrane dodatki skiny czy cokolwiek to popracujcie nad tą zasraną optymalizacją gry co 2 mecz to są zasrane lagi i to nie jest mojego kompa wina ani internetu (światłowód) tylko to wasze serwery padają i zamiast być łapczywym na pieniądze to zróbcie coś w kierunku żeby graczą się lepiej grało. Moge dostać bana ale za mówienie prawdy nie powinienem ale wiem że dla EA to nie na ręke i takiego gracza trzeba zneutralizować....
- 6 years ago
I kolejna kara za crasha gry, podczas wyboru postaci freez i tyle z grania, nie pomaga Alt F4 dopiero wyłączenie z menadżera zadań... i co za jakiś czas jak będę musiał wyjśc z meczu bo coś się stanie to dostane bana na 24h bo w miedzy czasie dostane parę innych za wasze crashe SUPER
- 6 years ago
Żaden mod nie ustosunkuje do tego bo wiedzą doskonale, że ludzie maja tego typu problemy ale nic z tym nie robią totalna olewka byle im sie hajs zgadzał 😉
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 7 days ago
- 11 days ago
- 2 months ago