Forum Discussion
5 years ago
@STEW_R0IDS, Ja również mam problem z utratą pakietów, grając przez internet domowy od T-Mobile. Co ciekawe, prędkość internetu wynosi ok 40Mb/s (download), 5Mb/s (upload). Sprawdzając prędkość w aplikacji Speedtest na Android, zauważyłem, że jest wysoki jitter. Właśnie przez to może występować ten problem. Korzystając z internetu z telefonu, spokojnie da się grać, mimo, że download mam ok 2Mb/s. Dodam, że na internecie z telefonu, jitter nie przekracza 10ms
5 years ago
Jitter to po prostu różnica między maksymalnym a minimalnym pingiem i nie jest powodem tych problemów (ciężko przy LTE utrzymać stały ping)
- 5 years ago@STEW_R0IDS Przez Jitter może również występować utrata pakietów
- 5 years ago
Rozwiązał ktoś ten problem z tmobile i może coś napisać o tym?
- 5 years ago@PL_Bl4ckW0lf owszem, ale nie w tym przypadku
inne gry działają dobrze w tym samym momencie, problem występuje tylko jeżeli pakiety wysyłane są wykorzystując jako pośrednika konkretne serwery, na które jest wysyłany zbyt duży ruch i są przeciążone
wystarczy, że zainstalujesz sobie jakiegoś darmowego VPN'a np. windscribe i zobaczysz, że packet loss zniknie ale z racji tego, że jest darmowy i dużo ludzi z niego korzysta to też możesz tam spotkać lekkie lagi
w całości problem wyeliminujesz pewnie korzystając z np. drogiego Express VPN'a, ale to się nie kalkuluje
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,446 PostsLatest Activity: 4 days ago
Recent Discussions
- 8 days ago
- 26 days ago
- 26 days ago