Forum Discussion

misiak112427's avatar
7 years ago

Lagi w grze Apex Legends

Witam!

Mam pewien problem, ponieważ chciałbym się zapytać czy jest możliwość naprawienia sieci EA.

Gram w grę Apex Legend i są duże lagi, podkreślam, że połączenie z internetem mam bardzo dobre i lagi wynikają moim zdaniem z winy EA.

19 Replies

• Arrowek1903's avatar
    Arrowek1903
    6 years ago

Rozwiązał ktoś ten problem z tmobile i może coś napisać o tym?

• STEW_R0IDS's avatar
    STEW_R0IDS
    6 years ago
    @PL_Bl4ckW0lf owszem, ale nie w tym przypadku

inne gry działają dobrze w tym samym momencie, problem występuje tylko jeżeli pakiety wysyłane są wykorzystując jako pośrednika konkretne serwery, na które jest wysyłany zbyt duży ruch i są przeciążone

wystarczy, że zainstalujesz sobie jakiegoś darmowego VPN'a np. windscribe i zobaczysz, że packet loss zniknie ale z racji tego, że jest darmowy i dużo ludzi z niego korzysta to też możesz tam spotkać lekkie lagi

w całości problem wyeliminujesz pewnie korzystając z np. drogiego Express VPN'a, ale to się nie kalkuluje
  • MazurcatPL's avatar
    MazurcatPL
    6 years ago

czy masz faktycznie potwierdzone te adresy tych serwerów ? Czy one również tyczą się konsoli xbox one ? ponieważ też walczę z EA o adresy ale niestety nie są wstanie mi podać ☹️  ?   Internet światłowód z kabla do konsoli 400 mbs download  oraz  20 mbs upload . Gra czasem chodzi dziwnie jakby klatkowała ? O dziwo nie posiadam czerwonych ikonek podczas ładowania gry a latencja wacha się podczas rozgrywki pomiędzy 30 a 70 ms . 

• MazurcatPL's avatar
    MazurcatPL
    6 years ago

Czy masz potwierdzone poniższe adresy serwerów ? czy one również tyczą się konsoli xbox one ? 

Też walczyłem z EA aby podali mi adres serwera lecz nie byli w stanie ☹️ jak mogę sam namierzyć adres serwera z którym się łaczę z konsoli gram zawsze na Frankfurt 2 , proszę poocy!

• MazurcatPL's avatar
    MazurcatPL
    6 years ago
    @GabrielCagePL proszę podpowiedz jak mogę sprawdzić z którymi serwerami się łączę podczas rozgrywki - nie wiem jak się za to zabrać ?
  • @MazurcatPL Troszkę jest to skomplikowane bo trzeba mieć mini apkę która wysłuchuje danego portu i na podstawie tego ustalasz adres z tym, że to nie jest jeden adres IP a cała pula adresów dla danego regionu. Jeśli masz konsole to obawiam się że takiej możliwości mieć nie będziesz. Dodali teraz możliwość włączenia w grze wglądu na bieżąco statystyk połączenia Ping , pocket loss, czy choke. I sprawdzic czy klatkuje w momentach kiedy są skoki pingu lub pocket loss to ci powinno pomoc zdiagnozować gdzie leży problem
  • MazurcatPL's avatar
    MazurcatPL
    6 years ago

Ok, dziękuję. Rozumiem . Opcje w grze mam zawsze włączone i nigdy mi tam utraty pakietów nie pokazało. Natomiast może możesz wytłumaczyć co one konkretnie oznaczają ? Latencja to ping , FPS to klatki na sekunde , packed loss to utrata pakietów - zawsze 0%. A co oznacza skład ?Możesz opisać co oznaczają te opcje . Z góry dziękuję za pomoc 🙂

• Zainstaluj Apexa na steam to lagi przestana bywać na apexie na oryginie i na steam też nie ma 

• @novy86PL ty to chyba z EA jesteś a dla @MazurcatPL mam rozwiązanie które sam stosuję. Otóż nie gram na frankfurcie bo te są najgorsze zawsze jakaś belgia albo amsterdam

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 10 days ago
2,462 Posts