Forum Discussion

sthdev's avatar
3 years ago
Solved

Nie działa podświetlenie klawiatury RGB

Mam nową klawiaturę Razer Huntsman v2, nie działa opcja podświetlania klawiatury w grze, jak na tym filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=ffvneEPgPqk&ab_channel=R%CE%9BZ%CE%9ER

Zainstalowane najnowsze sterowniki, normalnie działają mi profile dla innych gier (ale mam do nich zainstalowane pluginy w Synapse, natomiast Apex Legends nie ma swojego pluginu, natomiast link na stronie Razer odsyła jedynie do strony oficjalnej Apex Legends).

• Nie to było przyczyną. Okazało się, że w sterownikach Razer miałem ukryte wyłączone pluginy, a wśród wyłączonych był właśnie ten odpowiadający za integrację z Apex Legends. Sam interfejs w sterownikach wygląda tak, że łatwo to przeoczyć...

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @sthdev 

Razer Chroma jest zintegrowany z Apex Legends. Ten system wygląda nieziemsko ❤️

Rozumiem, że Twoja klawiatura Razer Huntsman v2 działa w innych grach. Mam nadzieję, że uda nam się zweryfikować, z innymi właściecilami klawiatury z tym systemem podświetlenia, jak to działa z Apex Legends i czy potrzebny jest plugin. 

Pozdrawiam,

_Kalina

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    3 years ago

Zakładam, że odpowiedź @Chytrooki pomogła Ci w rozwiązaniu problemu @sthdev dlatego oznaczę odpowiedź jako rozwiązanie. 

• Nie to było przyczyną. Okazało się, że w sterownikach Razer miałem ukryte wyłączone pluginy, a wśród wyłączonych był właśnie ten odpowiadający za integrację z Apex Legends. Sam interfejs w sterownikach wygląda tak, że łatwo to przeoczyć...

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

Hej @sthdev 

Fajnie, że Ci się udało i dzięki, że podzieliłeś się z nami rozwiązaniem. Może w wolnej chwili wrzucisz na forum zrzut ekranu z interfejsu Razer, z zaznaczonymi odpowiednimi plugin'ami.

Pozdrawiam 🙂

_Kalina

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,398 PostsLatest Activity: 3 days ago