Forum Discussion

vexxieeee's avatar
vexxieeee
Newcomer
23 hours ago

Niesłuszny ban i brak reakcji EA

Cześć,

Piszę ponieważ jakiś czas temu moje konto Apex Legends zostało zablokowane, moim zdaniem bardzo niesłusznie. Problem dotyczy faktu schakowania konta przez kogoś najprawdopodobniej z chin (na to wskazują logi) i używania przez tą osobę jakiegoś rodzaju softu ułatwiającego rozgrywkę (potocznie haków).

Próbowałem się odwołać od decyzji zablokowania konta, jednak dostałem informacje, że problem jest po mojej stronie i sam fakt używania w.w. softu jest wystarczającym powodem do podtrzymania bana, nawet jeśli nie ja z niego korzystałem. 

Ucierpiałem również w kontekście godzin spędzonych w grze. Jestem oddanym fanem za równo całej franczyzy (Titanfall, Titanfall 2) jak i samego Apexa, a w grze spędziłem ponad półtora tysiąca godzin.

Nigdy też nie zdażyło mi się hakować, czy oszukiwac ponieważ bardzo szanuję rozgrywkę na podstawie własnych umiejętności. To podejście również spowodowało, że poświęciłem wiele godzin na naukę mechanik, map i tempa rozgrywki.

Ban natomiast bardzo mnie zabolał (ze względu własnie na mój szacunek do tej gry) i zniechęcił do dalszego grania na nowym koncie.

Problemem jest zautomatyzowany system analizy reappeala, który nie pozawal mi skontaktować się z kimś żywym i wyjaśnić sytuacji. Utknąłem w błędnym kole: składam appeal o niesłuszność bana, dostaję odpowiedz automatu, że ban jest słuszny i zamknięcie sprawy, ponownie składam appeal o kontakt do kogoś żywgo i znowu zamknięcie sprawy i poddtrzymanie decyzji.

Bardzo zależy mi na odzyskaniu konta i powrocie do gry, więc proszę o pomoc.

Co mogę zrobić?

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 23 hours ago
2,488 Posts