Forum Discussion

Pogryziony's avatar
Pogryziony
Rising Novice
22 days ago

Niesłuszny ban

Dzień dobry,

Zostałem niesłusznie zbanowany w Apex Legends. Wielokrotnie składałem odwołanie, ale czuję, że jest ono odrzucane automatycznie. Nie zostały mi przedstawione żadne dowody mojej winy, a jestem w 100% pewien, że nie oszukiwałem ani nie korzystałem z żadnych exploitów.

Oczywiście w samym powodzie bana zostało jedynie wskazane "Usprawnianie rozgrywki", a żadne dowody nie zostały przedstawione nawet w trakcie odwołania od bana. Nigdy nie oszukiwałem w grach multiplayer i Apex Legends nie jest wyjątkiem więc na prawdę nie rozumiem, dlaczego graczy traktuje się od razu jak przestępców. 

Może problem leży po Państwa stronie? Może problem jest w systemie anti-cheat? Nie wiem. 

Jestem do Państwa dyspozycji, aby tylko wyjaśnić tą sprawę i powrócić do gry.

Pozdrawiam, 

Pogryziony

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej Pogryziony​ 

Jeśli Twoje odwołania w tej sprawie zostały już rozpatrzone,  oznacza to, że przeprowadzono wiele dochodzeń i nie znaleziono dowodów, które uzasadniałyby przywrócenie monet.  

Chciałabym też zaznaczyć, że poprzez forum nie będziemy mieć wglądu w informacje dotyczące Twojego konta w grze, a dyskusje na temat blokady/moderacji konta są u nas zabronione. 

Jeśli uważasz, że Twoja sytuacja jest wynikiem nieporozumienia i posiadasz dodatkowe informacje, które nie zostały podane we wcześniejszych odwołaniach, wykonaj kroki opisane tutaj, aby skontaktować się z naszym zespołem odpowiedzialnym za pilnowanie przestrzegania Regulaminu EA. 

• Uważam, że support, który przegląda zgłoszenia wcale ich nie sprawdza. Zgłaszam już chyba 10 odwołanie i nadal dostaję odpowiedź odmowną. Jak niby mam udowodnić, że nie oszukiwałem??

Dostaję najpewniej zautomatyzowanego bana, support pewnie nie ma żadnych dowodów na moją winę, bo oczywiście nie mogą ich przedstawić, a ja nie mam jak udowodnić swojej niewinności, bo nawet nikt nie raczy się ze mną skontaktować przez otwarty kanał komunikacji...

Najpewniej moje odwołania także są odrzucane automatycznie, bo dostaję za każdym razem taką samą zautomatyzowaną odpowiedź.

Co mam w takiej sytuacji zrobić? Nie oszukiwałem a straciłem całkowicie dostęp do swojego konta...

Ta odpowiedź też pewnie była zautomatyzowana, bo wcale nie chodziło mi o przywrócenie monet, tylko dostępu do konta...