Od aktualizacji sezonu wyłom, komputer zawiesza się przy próbie uśpienia.
Witam.
Jw, każdorazowo po uruchomieniu apex i próbie uśpienia komputera, gaśnie tylko monitor, wzrastają obroty wentylatorów i komputer przestaje reagować na cokolwiek, tyko reset pozwala go uruchomić ponownie. Po restarcie wszystko wraca do normy i nie ma problemu z żadną inną grą.
Robiłem czystą instalację sterowników grafiki, jak również starsze wersje. Sprawdzałem spójność plików a także odinstalowałem grę i ponownie zainstalowałem. Próbowałem też wyłączyć ten program od anty cheat jeszcze zanim reinstal robiłem nic nie pomaga. Gra zainstalowana na steam.
Pozdrawiam
Ok, nie będę was testował bo znalazłem już rozwiązanie na które naprowadził mnie ten artykuł.
Nvidia, Intel, Win 11, w ustawieniach wyszukujecie izolacja rdzenia, integralność pamięci (włączone) u mnie ta opcja była wyłączona, po włączeniu problem zniknął. Koleś w artykule miał platformę AMD więc może być inaczej. On coś grzebał w biosie jeszcze, u mnie wystarczyło włączyć integralność pamięci.
Generalnie jakiś problem tworzy easyanticheat_eos.exe. Nie można włączyć opcji: Wymuszona sprzętowo ochrona stosu w trybie jądra, system twierdzi że jest niezgodność sterowników. Osobiście uważam że ten anty cheat, więcej ludzi przyprawia o ból głowy, niż cheaterów banuje.