Forum Discussion

3f3e4624facad6b6's avatar
3f3e4624facad6b6
Seasoned Novice
5 days ago
Solved

Od aktualizacji sezonu wyłom, komputer zawiesza się przy próbie uśpienia.

Witam.

Jw, każdorazowo po uruchomieniu apex i próbie uśpienia komputera, gaśnie tylko monitor, wzrastają obroty wentylatorów i komputer przestaje reagować na cokolwiek, tyko reset pozwala go uruchomić ponownie. Po restarcie wszystko wraca do normy i nie ma problemu z żadną inną grą.

Robiłem czystą instalację sterowników grafiki, jak również starsze wersje. Sprawdzałem spójność plików a także odinstalowałem grę i ponownie zainstalowałem. Próbowałem też wyłączyć ten program od anty cheat jeszcze zanim reinstal robiłem nic nie pomaga. Gra zainstalowana na steam.

Pozdrawiam

• Ok, nie będę was testował bo znalazłem już rozwiązanie na które naprowadził mnie ten artykuł.

Nvidia, Intel, Win 11, w ustawieniach wyszukujecie izolacja rdzenia, integralność pamięci (włączone) u mnie ta opcja była wyłączona, po włączeniu problem zniknął. Koleś w artykule miał platformę AMD więc może być inaczej. On coś grzebał w biosie jeszcze, u mnie wystarczyło włączyć integralność pamięci.

Generalnie jakiś problem tworzy easyanticheat_eos.exe. Nie można włączyć opcji: Wymuszona sprzętowo ochrona stosu w trybie jądra, system twierdzi że jest niezgodność sterowników. Osobiście uważam że ten anty cheat, więcej ludzi przyprawia o ból głowy, niż cheaterów banuje.

4 Replies

• Ok, nie będę was testował bo znalazłem już rozwiązanie na które naprowadził mnie ten artykuł.

Nvidia, Intel, Win 11, w ustawieniach wyszukujecie izolacja rdzenia, integralność pamięci (włączone) u mnie ta opcja była wyłączona, po włączeniu problem zniknął. Koleś w artykule miał platformę AMD więc może być inaczej. On coś grzebał w biosie jeszcze, u mnie wystarczyło włączyć integralność pamięci.

Generalnie jakiś problem tworzy easyanticheat_eos.exe. Nie można włączyć opcji: Wymuszona sprzętowo ochrona stosu w trybie jądra, system twierdzi że jest niezgodność sterowników. Osobiście uważam że ten anty cheat, więcej ludzi przyprawia o ból głowy, niż cheaterów banuje.

• 3f3e4624facad6b6 wrote:

Po restarcie wszystko wraca do normy i nie ma problemu z żadną inną grą

Nie, chodziło mi o to że problem nie dotyczy innych gier. Występuje po każdym uruchomieniu apex.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej 3f3e4624facad6b6​ 

Dla sprecyzowania:

Problem pojawia się tylko po tym, jak wyłączasz Apex Legends po sesji grania i próbujesz uśpić komputer? Jeśli wyłączysz grę i np. uruchomisz inną, nic się nie dzieje? 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
2,474 Posts