Forum Discussion

Peperoni2345689's avatar
Peperoni2345689
Seasoned Newcomer
25 days ago

problem z zakładkami w lobby

Podczas bycia w lobby, każda waluta to-9999 wszystkie zakładki typu „wyzwania”, „wydarzenie” itd. itd. są na szaro poza zakładką „graj”, dokładnie tak jakby nie było serwerów bądź miałbym problem z internetem, lecz ani jedno, ani drugie nie jest rozwiązaniem, gdyż tryby gry mogę wybierać po naciśnięciu guzika „gotowość”. Mecz zostaje normalnie wyszukany, nie ma problemów z pingiem, a servery apex na stronach pokazują się jako „online”. Warto wspomnieć, że pomimo osiągnięcia pakietów apex nie mam zakładki w prawym dolnym, jak to ona zazwyczaj widniała. Jedyny sposób, by wejść w którąś z zakładek, to po wejściu do gry wyświetlają się aktualności — po wciśnięciu „sprawdź” na danej aktualności mogę choćby wejść w operatorów. Sęk w tym, że po wejściu w danego operatora nie mogę zmienić dosłownie nic, a odznaki są wszystkie odblokowane. Po próbie ustawienia odznaki wyskakuje error, po czym jest ta sama historia. Warto wspomnieć, że jedyną opcją, aby wejść w wyzwania, jest naciśnięcie F4. Wspomnę jeszcze, że punkty za rankedy dostaję normalnie i są one widoczne bez większych komplikacji, jak i po ukończonym meczu postępy typu: lvl, gwiazdki karnetowe są widoczne w sekcji podglądu ostatniego meczu. Problem pojawia się zarówno na pc, jak i na ps5. Ostatnio przenosiłem konto z ps5 na pc, stwierdziłbym, że to jest problemem, lecz błąd pojawił się po jakimś 3-ecim uruchomieniu gry na pc, a nawet jeśli to jest problem, to jak go rozwiązać? Pragnę zauważyć, że w dniu chwilę przed tym, jak takowe problemy zaczęły się pojawiać, kupiłem pakiet postaci, niestety legendarny pakiet apex skórki do postaci za wyzwania został zdobyty podczas tych problemów. Pytanie: jeśli się to naprawi, czy te pakiety będą normalnie w „eq”? Na koniec dodam, że próbowałem reinstalacji gry, „naprawiania” w aplikacji EA. nawet z ostatnią nadzieją, że zmiana grafiki coś zmieni… nic nie zmieniło.

3 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    24 days ago

Hej Peperoni2345689​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy w ostatnim czasie odłączałeś swoje konto PSN, lub inne na którym grasz w Apex Legends od konta EA? 

• Peperoni2345689's avatar
    Peperoni2345689
    Seasoned Newcomer
    24 days ago

Witaj,

Nie, w zasadzie przed pojawieniem się problemu nie kombinowałem w żaden sposób, nie miałem ku temu celu, tym bardziej że do gry wróciłem tydzień przed końcem tamtego sezonu i nawet ustawień nie zmieniałem. Dzień przed końcem sezonu zmieniłem sensivity i jakoś 3 bądź 4 dni temu pobrałem grę na pc, zagrałem parę meczy i stało się to nagle. Ogólnie nigdy z tym problemu nie miałem, ale dodam, że przed przerwą, którą zrobiłem w tej grze od sezonu około 21 albo 22 bodajże do teraz, występują problemy tylko i wyłącznie z jednym znajomym — po zakończonym meczu, gdy wychodzimy do lobby, któryś z nas musi wyjść i wejść z powrotem do lobby, bo inaczej wczytuje hosta do gry bez drugiego. Dzieje się to tylko z jednym znajomym, nie szukam rozwiązania do tego problemu, gdyż da się to załagodzić w prosty sposób, dodaję go, bo może tobie/wam pomóc zdiagnozować, co się dzieje.

Jeśli chodzi o kombinatorykę z grą, zacząłem dopiero po pojawieniu się problemów, tak jak to wcześniej opisałem i tak jak przed chwilą wspomniałem — przed wystąpieniem problemów jedyne, co zrobiłem, to zainstalowałem grę na pc na połączonym koncie z PSN, zagrałem parę gierek i koniec. Próbowałem nawet sterowniki aktualizować, niestety błąd dalej się okazuje.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Dzięki za odpowiedź Peperoni2345689​ 

Czy mógłbyś proszę przesłać nam zrzuty ekranu, które lepiej zobrazowałyby opisany przez Ciebie problem? 

Podejrzewam, że jest w w jakiś sposób powiązane z Twoim kontem EA/PSN, nie mniej dla lepszego rozeznania w sytuacji na pewno pomogą zrzuty ekranu. 

Dzięki za informację o Twoim znajomym. Nie wydaje mi się, żeby miało to związek. Czy znajomy gra na tej samej platformie co Ty/reszta grupy? 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
2,470 Posts