Forum Discussion

MenacingButter's avatar
4 years ago

problem z zapisywaniem danych konta

Produkt: Apex Legends
Platforma:Sony Playstation 4
Podaj na jakiej platformie grasz? Sony PlayStation 4
Jaki jest Twój tag gracza/PSN ID/nazwa konta EA? Menac1ngButter
Przekaż nam gamertag-i/PSN ID/publiczne ID EA Twoich członków drużyny, jeśli to możliwe. infernosama-
Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie
Którą Legendą grałeś/grałaś? (jeśli dotyczy) Octane
Których Legend używali członkowie Twojej drużyny? (jeśli dotyczy)
Gdzie pojawił się problem? Powrót do lobby po meczu
W jakiej części mapy lub menu byłeś/byłaś? Jeśli nie pamiętasz dokładnej nazwy, opisz lokalizację, lub opisz co chciałeś/ chciałaśzrobić w menu. błąd pojawia się zawsze gdy wracam do lobby z meczy
Co robiłeś/robiłaś kiedy pojawił się problem? Na przykład: Problem pojawił się podczas odradzania się na członku drużyny, podczas używania umiejętności, kiedy członek drużyny opuścił grę. grałem dalej w nadziei, że się nie powtórzy
Czy członkowie Twojej drużyny również napotkali ten problem? Tak
Ile meczy pod rząd rozegrałeś/rozegrałaś zanim pojawił się problem? około 6
Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm) 14.08.2021
Jak często występuje ten problem? 0% - 9%
Jak duży jest problem? Znaczny wpływ na rozgrywkę
Co się dzieje? Wczoraj wieczorem grałem z moim znajomym (PSN ID infernosama- ) w rankedy, po 5 lub 6 meczu punkty mojego znajomego zostały cofnięte bez żadnego powodu (1 raz około 30 punktów), wydawało się to dziwne, ale graliśmy dalej. Ten sam błąd pokazał się jeszcze około 3 razy mojemu znajomemu. 1 raz kiedy mnie ten glitch dotyczył to był kiedy udało mi się dotrzeć do platyny 1, gdy ładował mi się ekran wyboru postaci zamiast Octane automatycznie pokazał mi się Seer ( grałem nim przedwczoraj, gdy robiłem zadania do przepustki bojowej), a gdy pokazał się mój baner postaci, gra pokazała, że byłem z powrotem w platynie 2. Gdy wróciłem do lobby zobaczyłem, że moja ilość punktów była taka sama jak zanim zacząłem dzisiejszą rozgrywkę (6317rp), nie zraziło mnie to więc grałem dalej, aż w końcu byłem 182 rp od diamentu 4. Mój znajomy musiał zrestartować grę i gdy wrócił gra wskazywała, że był z powrotem w platynie 2 więc powiedział, że kończy na dziś i zostałem sam. Jako iż byłem tak blisko zagrałem jeszcze jeden mecz i wygrałem, dostałem się do diamentu 4, niestety po zrestartowaniu gry okazało się, że znowu jestem w platynie 2 i, że 5 godzin spędzonych w grze zostało kompletnie zniszczone. Moje statystki na postaciach nie zapisały się, a jedyne co zostało to nagrody z przepustki bojowej, której poziom też został cofnięty
Co powinno się stać? chciałbym, żeby ten błąd został naprawiony i jeśli byłoby to możliwe, chciałbym, otrzymać wystarczającą ilość punktów, żebym był w diamencie 4
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? niestety nie wiem jak odtworzyć ten problem, ale z tego co widziałem to występuje on tylko na konsolach i pojawia się on w miarę losowo

poniżej dodaje zdjęcia mojego ostatniego meczu, mojej ilości punktów w diamencie 4 i jak obecnie wygląda moja gra 

7 Replies

• @EA_Kuba witam, na PS4 mam ten sam problem. Znika postęp Battlepassa i eventu, zadań dziennych i eventowych, restartuje się wybrana postać i skrzynek. Restartowalem grę, konsole i router (lecę po kablu). Daily potrafi być inne w meczu i w lobby. W krotce podeślę nagranie.
  • @EA_Kuba  https://youtu.be/YKD5qNrOsYg

Sam restart widać po 4:30.

Mam wrażenie, że restartuje się wszystko oprócz kupowanych elementów. Wydane czerwone żetony przepadły, tak samo zawartość skrzynek czy przedmioty z Battle passa zostały mimo cofnięcia BP.

Restart jest w różnych momentach ale chyba najłatwiej powtórzyć z widoku wyboru serwerów.

• W głównym poście mogłem dodać tylko 3 zdjęcia, więc tutaj dodaję zdjęcia postępu mojej przepustki bojowej i przedmiotów które zostały 

• Produkt: Apex Legends
    Platforma:Sony Playstation 4
    Podaj na jakiej platformie grasz? Sony PlayStation 4 Pro
    Jaki jest Twój tag gracza/PSN ID/nazwa konta EA? marcinz1978
    Przekaż nam gamertag-i/PSN ID/publiczne ID EA Twoich członków drużyny, jeśli to możliwe.
    Czy korzystasz z oprogramowania posiadającego nakładki? Nie
    Którą Legendą grałeś/grałaś? (jeśli dotyczy) Valkiria
    Których Legend używali członkowie Twojej drużyny? (jeśli dotyczy)
    Gdzie pojawił się problem? Powrót do lobby po meczu
    W jakiej części mapy lub menu byłeś/byłaś? Jeśli nie pamiętasz dokładnej nazwy, opisz lokalizację, lub opisz co chciałeś/ chciałaśzrobić w menu. Oaza
    Co robiłeś/robiłaś kiedy pojawił się problem? Na przykład: Problem pojawił się podczas odradzania się na członku drużyny, podczas używania umiejętności, kiedy członek drużyny opuścił grę. Wróciłem do lobby
    Czy członkowie Twojej drużyny również napotkali ten problem? Nie wiem
    Ile meczy pod rząd rozegrałeś/rozegrałaś zanim pojawił się problem? Bardzo dużo
    Kiedy to się stało (dd.mm.rr. gg.mm)
    Jak często występuje ten problem? 0% - 9%
    Jak duży jest problem? Znaczny wpływ na rozgrywkę
    Co się dzieje? Nie dostaje nagród za zdobyty poziom konta. Cofają się zdobyte lvl od poziomu 140.
    Co powinno się stać? Powinienem dostać swoje nagrody i odzyskać utracone poziomy konta.
    W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Nie wiem.

Nie dostaje nagród (żetonów legend, pakietów apex) za zdobyty poziom konta. Oraz cofną się poziom konta od 143 do 140.

• To samo u mnie, nie dostałem 120 metali z przepustki, to chyba jakiś żart.

• Hej,

Mam ten sam problem, przy levelowaniu nie dostaję żetonów legend. Stało mi się to dopiero w obecnym sezonie. Zatrzymał mi się licznik na 8400.

Restart i przeinstalowanie nie pomogło ;(

PS4, tag: Aya_Meep

Zgłosiłam to przez formularz i dostałam info, że mam się podpiąć pod ten wątek.

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,398 PostsLatest Activity: 3 days ago