Forum Discussion

klaudiusz2245's avatar
klaudiusz2245
Rising Newcomer
2 months ago
Solved

Ps5 nie grywalne audio

Hej, mam problem z słuchawkami Pulse elite w Apex legends. Zacznę od tego że na Defaultowych ustawieniach dźwięk jest jakby ucięty o niektóre częstotliwośći to znaczy słyszę dźwięki może do 20 metrow przy tym dźwięk mojego strzelania aż kują. Dźwięki przeciwnika przy walce na blisko są ucinane jeśli tylko zniknie za osłona. Walki innych drużyn w oddali są też nie słyszalne. 

Jedyny sposób żeby słyszeć kroki z większe odległości Niz 5 metrow to ustawienie Audio focus boosted quiet sound I podkręcenie trochę korektora ale to powoduje że nie można poprawnie określić odległości i do tego kompletnie dosyć często całkowicie gubi dźwięki kroków na blisko. Reszta trybów nie daje lepszych rezultatów

Miałem 2 sezony przerwy, I dźwięk na pewno nie był tak popsuty. 

Próbowałem podłączać jeszcze 2 inne pary słuchawek i też nie brzmiały prawidłowo. Wiec to raczej problem w samej grze. Problem też nie pojawił się odrazu chwilę w tym sezonie pograłem i było takich problemów. 

Próbowałem :

Resetowac słuchawki 

Przeinstalować grę 

Odbudowę bazy danych 

Nic się nie zmienia. Jescze jedno zauważyłem że ikona prediction error zapala się regularnie, niewiem co to znaczy 

• Hej klaudiusz2245​ 

Sprawdź jeszcze ustawienia dźwięku w samej konsoli - jeśli masz dźwięk przestrzenny 5.1 lub 7.1 spróbuj go zmienić na stereo.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    31 days ago

Hej klaudiusz2245​ 

Sprawdź jeszcze ustawienia dźwięku w samej konsoli - jeśli masz dźwięk przestrzenny 5.1 lub 7.1 spróbuj go zmienić na stereo.

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    24 days ago

Daj znać, czy nastąpiła poprawa po zmianie ustawień dźwięku. 

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,445 PostsLatest Activity: 6 days ago