Rydzu2015
5 years agoSeasoned Ace
Re: GRY RANKINGOWE DUO, kiedy?
@DanielovPK tryb jak każdy inny mogli by wprowadzić zapewne grałbym ze znajomym gdyby nie było kompletu.Dla mnie gra z randomowymi graczami i tak będzie porażką nie tylko tej a każdej gry typu BR/multiplayer. Skakanie solo, oddalanie się bo ten chce tam a drugi tam lutować. Przez takie oddalanie się jeden osobnik trafia na ekipę która trzyma się razem i game over. Pomijam brak komunikacji głosowej bo jak wiadomo dobierani są gracze w moim przypadku z całej europy i ciężko aby każdy był dobrany z tego samego kraju bądź komunikował się np. po angielsku. Do tego dochodzi też zwykły brak zestawu słuchawkowego, czasem sam mutuje graczy bo nie mam zamiaru słuchać muzyki, bekania, pierdzenia lub ktoś rozmawia z mamą a nie wyłączył mikrofonu. Następnym problemem jest bezmyślnie używanie oznaczeń. W 90% gdy ktoś padnie to pinguje wroga w miejscu gdzie sam się czołga, tak jakby chciał zasygnalizować podnieście mnie. Nie pomyśli że to przeszkadza i dezorientuje sojuszników którzy potrzebują w tym momencie konkretnych namiarów na wroga.Do tego jest inna opcja która da znać drużynie o potrzebnej pomocy.Gra która wymaga współpracy jakiego trybu by nie posiadała nie wyeliminuje ludzkiej głupoty.Grając z randomami staram się na tyle blisko trzymać aby w razie walki móc się do niej włączyć a nie przybyć jak już będę sam. Niestety widząc jak owi gracze nieraz biegają od skrzynki do budynku i do skrzynki w poszukiwaniu świętego grala a przy tym nie ogarniają otoczenia to odechciewa mi się za nimi biegać.
Odnośnie tego dlaczego nie ma duo rankedów, pewnie dlatego że rankingi są bardziej nastawione na kooperacje, wyższe wymagania a że została tam wprowadzona możliwość losowego dobierania, no cóż... Można to byłoby rozwiązać w inny sposób - masz ekipę grasz w rankingi. Tak było w innej grze do czasu aż nie znieśli tego trybu przez... brzydko mówiąc cienkich graczy/ekipy i ich płacz na forach że tam się nie da grać. Było ciężko bo grali dobrzy zawodnicy ale nagrody też były tego warte
Odnośnie tego dlaczego nie ma duo rankedów, pewnie dlatego że rankingi są bardziej nastawione na kooperacje, wyższe wymagania a że została tam wprowadzona możliwość losowego dobierania, no cóż... Można to byłoby rozwiązać w inny sposób - masz ekipę grasz w rankingi. Tak było w innej grze do czasu aż nie znieśli tego trybu przez... brzydko mówiąc cienkich graczy/ekipy i ich płacz na forach że tam się nie da grać. Było ciężko bo grali dobrzy zawodnicy ale nagrody też były tego warte