Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
5 years ago

Re: Nie moge zmienić rozdziałki w Apex legends

Hej @SooMason 

Obawiam się, że tego ustawienia nie będziesz mógł zmienić. Sugerowałbym, abyś pozostał na natywnej rozdzielczości, zwiększył ilość FPS, dopasowując inne elementy grafiki, które można obniżyć. Tutaj znajdziesz artykuł przygotowany przez @MadRedPiranha gdzie znajdziesz wskazówki odnośnie optymalizacji gry. Zastosuj sugerowane w nim wskazówki i daj nam znać o efektach 🙂

9 Replies

• No niestety nic nie pomaga, a obniżenie jakości grafiki w celu zwiększenia fpsów sprawia że i tak wyciągam w grze maksymalnie 50 klatek. Więc niestety dalej  nie jestem w stanie grać. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @SooMason 

Zgadza się, to jest to 🙂 

No to zacznijmy od początku :P

Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 18362) (18362.19h1_release.190318-1202)

• Zaktualizuj system operacyjny - link 

Card name: Intel(R) HD Graphics 630
    (...)
    Driver Date/Size: 01.02.2017 02:00:00, 94234216 bytes

• Zaktualizuj sterownik od zintegrowanej karty graficznej - link 

Card name: NVIDIA GeForce GTX 1050
    Driver Date/Size: 05.09.2018 02:00:00, 952800 bytes

• Zaktualizuj steroniki dedykowanej karty graficznej - link

Podpis problemu:
    P1: UpdateTool.exe
    P2: 0.0.0.0
    P3: 5f597c04
    P4: KERNELBASE.dll

• Jeśli podczas aktualizacji systemu pojawią się jakieś problemy to zacznij od sprawdzenia spójności plików systemowych za pomocą kontrolera plików systemowych. Jeśli wszystko pójdzie ok ten krok możesz wykonać na końcu 🙂 link
  • Zaktualizowałem wszystko oprócz sterownika intel. Pokazuje  mi że jest aktualny w co wątpie. Na tym etapie nadal nie mogę zmienić rozdzielczości w apex

• Podłączam się do problemu po aktualizacji systemu nie mogę wogole zmienić rozdzielczości z natywnej 1366x768 na żadną inną.. Jedynie jak zmienie rozdzielczość na pulpicie na 1366x768 wskakuje mi 1280x720 lecz wciąż 16:9 a chciałbym żeby to było 4:3 :/ próbowałem już wszystkiego

☹️

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,446 PostsLatest Activity: 4 days ago