Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: POSTĘPY MIĘDZYPLATFORMOWE W APEX LEGENDS™

Nie chcę korzystać z postępów międzyplatformowych(Cross Progression) - czy mogę zrezygnować?

Nie, nie ma możliwości rezygnacji z postępów międzyplatformowych.

Rozpoczęcie postępów międzyplatformowych - jak rozpocząć grę z postępami międzyplatformowymi?

Rozpoczniemy wdrażanie postępów międzyplatformowych na początku sezonu 19, 31 października. Aby zapewnić płynne przejście, udostępnimy ją graczom w grupach. Oznacza to, że możesz nie otrzymać postępów międzyplatformowych od razu po rozpoczęciu sezonu.

Gdy twoje konto będzie gotowe do postępów międzyplatformowych, zobaczysz okno po zalogowaniu się do gry. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na tych ekranach, a po ich zakończeniu twoje konto przejdzie do postępów międzyplatformowych.

Rozpoczęcie postępów międzyplatformowych - Jak grać na innej platformie po zakończeniu postępów międzyplatformowych?

Gdy twoje konto przejdzie proces postępów międzyplatformowych, będziesz mógł grać na swoim koncie na dowolnej obsługiwanej platformie. Aby uzyskać dostęp do swojego konta, wystarczy zalogować się za pomocą konta EA na dowolnej platformie i uruchomić Apex Legends.

Mam dwa konta EA - czy zostaną one połączone?

Nie, tylko konta połączone z tym samym kontem EA zostaną połączone. Jeśli chcesz dowiedzieć się, które konta są połączone z Twoim kontem EA, możesz sprawdzić połączenia z kontami, przechodząc na stronę https://myaccount.ea.com/cp-ui/connectaccounts/index i przechodząc do połączeń.

Mam dwa konta EA - czy mogę je połączyć?

Nie, obecnie nie ma możliwości połączenia dwóch oddzielnych kont EA.

Mam dwa konta EA - czy przeniesienie mojego konta PSN/Xbox na inne konto spowoduje przeniesienie moich postępów lub zawartości?
Nie, wszelkie postępy i odblokowania zawartości są powiązane z oryginalnym kontem EA. Odłączenie konta spowoduje utratę wszelkich postępów uzyskanych na tym koncie. 

Przeniesienie platformy z jednego konta EA na drugie zapewni dostęp do zawartości głównego konta EA na obu platformach, ale nie przeniesie żadnej zawartości z drugiego konta EA.

Jeśli omyłkowo odłączyłeś konto platformy, ponowne połączenie konta z oryginalnym kontem EA przywróci postęp.

Udostępniłem swoje konto znajomemu/krewnemu - co się z nami stanie?
Ponieważ każdy gracz powinien korzystać z własnego konta EA, a udostępnianie konta jest niezgodne z Umową użytkownika EA, oba te konta zostaną połączone z nowym profilem postępów międzyplatformowych.

Ponieważ tworzy to jeden profil, może on być zalogowany i używany tylko przez jedną osobę, na jednej platformie w tym samym czasie.

W tym scenariuszu jedna osoba będzie musiała utworzyć własne konto EA i grać za jego pomocą w przyszłości.

Jedno z moich kont zostało zbanowane - czy jego zawartość zostanie scalona?
Nie, jeśli jedno z Twoich kont zostało trwale zbanowane, zawartość na nim nie zostanie scalona z Twoim nowym profilem postępów międzyplatformowych.

Zawartość - co jeśli mam tę samą zawartość (skórkę/pamiątek/etc) na obu moich kontach?
Niestety, zwroty nie będą przyznawane za zawartość nabytą wielokrotnie. Zawartość nie pojawi się dwukrotnie

Zawartość - jak połączenie traktuje licznik 500 pakietów?
Licznik 500 pakietów Apex nie zostanie scalony. Licznik zostanie przeniesiony z konta najwyższego poziomu.

Zawartość - jak traktowane są nieotwarte pakiety Apex?
Nieotwarte pakiety Apex zostaną scalone i będą dostępne do otwarcia po zakończeniu tworzenia konta postępów międzyplatformowych.

Ważne linki:
No RepliesBe the first to reply

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,410 PostsLatest Activity: 5 days ago