Forum Discussion
Wiem że to może zabrzmieć dziwnie ale masz w opcjach konsoli włączone 4k i inne cukierki przez które "słodycz" ma się wylewać z ekranu i jaki profil tv/monitora masz ustawione? Pytam bo gdy sam włączę "cukierki" w konsoli i profil UHD na tv to występuje opisanie przez Ciebie klatkowanie, bieganie w wodzie a raczej w bagnie czy mega duże opóźnienie na reakcje pada.
I z ciekawości zapytam jak na konsoli pingujesz połączenie konsola-serwer skoro nie znasz adresu serwera?
Wiem że to może zabrzmieć dziwnie ale masz w opcjach konsoli włączone 4k i inne cukierki przez które "słodycz" ma się wylewać z ekranu i jaki profil tv/monitora masz ustawione?
Nie nie mam nic włączonego ponieważ posiadam tv full HD a jeśli chodzi o ustawienia TV to nic nie grzebałem nawet resetowałem tv wielokrotnie , używam opcji GRY i nic tam nie zmieniałem . W konsoli mam ustawioną rozdzielczość na full HD w zasadzie to wszystko. Ale jeszcze dziś to sprawdzę dokładnie i dam znać . Nie zauważyłem opóźnień w reakcji pada .
I z ciekawości zapytam jak na konsoli pingujesz połączenie konsola-serwer skoro nie znasz adresu serwera?
Pingowałem wg adresu producenta gry EA Europa 159.153.72.252 ( nie wiem jak sprawdzić samemu z jakim serwerem łączę się w danym momencie ? proszę o pomoc) Kilku krotnie dzwoniłem do EA aby pomogli rozwiązać problem lecz często zwalali winę oraz odpowiedzialność na dostawcę Internetu ( ISP ) co nie jest prawdą dostawca sprawdzony i również pomagali zweryfikować połączenie z w/w wskazanym adresem ( bo innych nie znam) . ISP jest gotowy pomóc dalej lecz potrzebuje dokładnej domeny serwera z którym się łączę lub adresu IP serwera . Nie posiadam utraty pakietów. Sam nie wiem co robić .
Czasami jest tak że gra chodzi płynnie ale są regularnie w różnych odstępach zacięcia obrazu, kilka podczas rozgrywki ( zatrzymanie obrazu na ułamek sekundy ) a czasami klat kuje obraz przy gwałtownym rozglądaniu się na boki . A dość powtarzalnie zaczynają się problemy gdy zakładam lub dołączam do grupy z kolegami .Co mogę zrobić ?
- Rydzu20155 years agoSeasoned Ace@ nie podadzą Ci adresu IP serwera ponieważ chcą uniknąć ataków ddos i raczej pracownicy pomocy technicznej tych adresów nie znają. To co mówi konsultant od dostawcy też bierz z przymrużeniem oka. Stoczyłem kiedyś dużą przepychankę z UPC i dopiero jak im wywaliłem dowodami że to ich wina to zmienili router i chyba ustawienia po swojej stronie (wywalanie z gier, lagi, utraty pakietów etc.) Piszesz że nie masz ikon utraty pakietów, może masz problemy natury technicznej. Gra jest zainstalowana w miejscu gdzie jest "bad sector", zmiana kabla hdmi? Wiem że nie każdemu nie uśmiecha się wywalać i ponownie pobierać prawie 60gb ale może warto spróbować? Dawno nie odpalałem xboxa ale chyba jest opcja sprawdzenia poprawności zainstalowanych plików lub mi się coś pomyliło.
Spróbuj też włączyć tylko UPnP lub tylko ustawić DHCP na IP konsoli i upewnij się że masz ipv4. Włączenie obu czasem działa tak że upnp i dhcp się nie dogadują i może być konflikt. Jeżeli chodzi o ipv4 to zazwyczaj z upc i chyba orange są problemy jak jest inne ale warto spróbować.- 5 years ago@Rydzu2015 ą więc wyłączyłem Upnp grałem przez sam DHCP - pogorszyło się . Grałem przez upnp z rezerwacją adresu DHCP dla konsoli - poprawa , bez rezerwacji adresu - pogorszenie . Podpiąłem konsolę tylko pod modem od dostawcy gra działała dobrze ale zacięcia obrazu również występują . Problem jest najbardziej zauważalny kiedy wchodzę ze znajomymi do gry w trzy osoby wtedy zaczyna się nasilać problem "zatrzymania " ora lekkiego "klatkarzu " w grze ☹️. Patrzyłem w tv wszystko ustawione wg producenta na auto+ profil GRY . TV full HD 100 Hz 2009 rok . Fakt próbowałem zrobić aktualizację tv lecz się nie powiodła ? Ale problem pokazałby się również w innych grach ? Inne gry działają płynnie bez zacięć (minecraft,fortnite, doom external) To co teraz zrobiłem to włączyłem w routerze DMZ dla IP konsoli oraz wyłączyłem upnp oraz rezerwację DHCP dla konsoli. Pogram kilka wieczorów i zobaczymy co wyjdzie . Widzę że w 7 sezonie poprawiła się lekko latencja podczas rozgrywki ale zacięcia dalej występują . ☹️
- Rydzu20155 years agoSeasoned Ace@MazurcatPL u mnie brak rezerwacji dhcp dla konsoli skutkuje tym że nikt mnie ani ja nikogo nie słyszę na czacie.
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
Blad aplikacji
Solved6 days ago