Forum Discussion

Xiifoziom's avatar
4 years ago
Solved

Spadki FPS, Lagi, 100%CPU totalnie nie grywalne

Po ostatnie aktualizacji GENESIS FPS spadły z 70 do 15/30 z czego gdy wchodze do gry to mnie wywala przez co gra jest totalnie nie grywalna.
po wejściu w mecz jest 1fps potem moze do 15skoczy dalej same lagi
warto wspomnieć że giera obciąża 100% procka co nie jest fajne.
Warto też wspomnieć że przed aktualizacją nie było takich problemów i wszystko fajnie działało :<

• Naprawiłe, . Trzeba było w task managerze ustawić żeby Origin zamiast wszystkich wątków , używał jedynie pierwszy i ostatni.
    wkońcu mogę zagrać UwU

7 Replies

• Po ostatniej aktualizacji Apexa miewiam problem z użyciem procesora przez Apex Legends.
    Za każdym razem gdy włączę grę , zużycie procesora skacze jak szalone. Przed aktualizacją nie było takiego problemu.

Próbowałem właściwie wszystkiego co znalazłem w internecie , nawet odinstalowałem grę , ale to też nie pomogło.

Procesor: Intel core I5 11500

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @Xiifoziom 

Szukając rozwiązania Twojego problemu natknąłem się na sugestię aby skorzystać z kontrolera plików systemowych. Po przeskanowaniu komputera i ewentualnej naprawie elementów systemu wszystko powinno wrócić do normy: 

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Hej @MisterKrzychuu 

Połączyłem Twój wątek z innym gdzie został poruszony podobny problem. Spróbuj rozwiązania powyżej i daj nam znać o efektach. 

Miej również na uwadze (z racji informacji które przekazałeś w innym wątku), że przyczyną w Twoim wypadku może być również karta graficzna, nie spełniająca minimalnych wymagań. 

• wina ,,karty graficznej,, to napewno nie jest , bo problem wystepuje od ostatniej aktualizacji. 

a co do tego kontrolera to zaraz obczaje

• @EA_Kuba 
    Zrobiłem co trzeba , znalazło jakieś uszkodzone pliki czy coś , naprawiło je . Niestety problem z Apexem ciągle występuje. Może ja coś źle zrobiłem nwm.

• Naprawiłe, . Trzeba było w task managerze ustawić żeby Origin zamiast wszystkich wątków , używał jedynie pierwszy i ostatni.
    wkońcu mogę zagrać UwU

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @MisterKrzychuu 

Dzięki za podzielenie się z nami Twoim rozwiązaniem, cieszę się, że udało Ci się wrócić do gry 🙂 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 years ago
2,468 Posts