Forum Discussion

ReXuSIIIRexonio's avatar
2 years ago

Utrata pakietów regularnie co kilka gier (60-80)

Podczas gry w Apexa (steam) co jakiś czas utrzymuję ogromną utratę pakietów (60-80) i trwa to przez 10-15 minut. Mam podłączony kabel do komputera. Nie ukrywam że już mnie frustruje trochę obecna sytuacja.

4 Replies

• @ReXuSIIIRexonioN Witam! Utrata pakietów w wiekszości przypadków leży po twojej stronie, i twojego internetu. Najlepiej jest sprawdzić czy problem będzie występował po użyciu VPN. Postaram się podać kilka przykładów co może Ci pomóc.

W pierwszej kolejności, prawym przyciskiem myszy na menu Start i wybierz "Wiersz polecenia (Admin)".
    W wierszu polecania wpisz komendę ipconfig /flushdns.

Kolejną istotną rzeczą jest ustawienia raportowania myszy jeśli masz 1000 to nie zmieniaj nic chyba że masz słaby komputer zmień na 500. Jeśli używasz wartości 2K-8K. Nie chce tłumaczyć ale musisz mi zaufać że to może być powodem.

Spróbuj przekierować porty. Poniżej wkleję link z portami do przekierowania.
    https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/What-ports-to-trigger-for-Apex-Legends/m-p/7523421/highlight/true#M21397

Obecnie tylko tyle przychodzi mi do głowy spróbuj powyższych rozwiązań. Jeśli dalej problem będzie występował, najlepszym sposobem jest sprawdzenie przez VPN czy będzie obecna utrata pakietów. Wtedy to wina dostawcy internetu.
  • Witam, z góry przepraszam że tak późno ponownie się odzywam, ale nawet po próbie użycie VPN, mam utratę owych pakietów, a jeśli chodzi o przekierowanie portów, to niestety nie potrafię tego zrobić. Zdaje się, że problem rzeczywiście leży po stronie mojego dostawcy internetu.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 years ago
    @ReXuSIIIRexonioN Z jakiego VPN korzystasz? Darmowe nie są dobrym rozwiązaniem. Sprawdź w routerze czy masz włączone uPnP. Działa jak przekierowanie portów.

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 6 days ago
2,480 Posts