Forum Discussion
Witam! Nie znam się na konsoli ale postaram się Ci pomóc jak najlepiej umiem 🙂 Spróbuj resetu plików tymczasowych. Może podczas przechodzenia na inna konsole synchronizuje się postęp z plikami tymczasowymi, chodź nie powinien.
PlayStation 5 i 4
Konsole PlayStation nie używają pamięci podręcznej. W przypadku wielu problemów zwykłe wyłączenie i ponownie włączenie konsoli potrafi zdziałać cuda.
Aby mieć pewność, że wszystkie pliki tymczasowe zostały usunięte, możesz wykonać zimny reset PlayStation:
1. Przytrzymaj przycisk zasilania, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy.
2. Po wyłączeniu zasilania konsoli PlayStation odłącz ją od gniazdka elektrycznego.
3. Poczekaj dwie minuty.
4. Podłącz ponownie do gniazdka elektrycznego.
5. Włącz PlayStation.
Dziękuję Ci za chęć pomocy .Jednak to nie rozwiązuje problemu. Przeglądając internet widzę, że ludzie zgłaszają taki błąd, lecz nikt nie podaje rozwiązania.
Czy jest jakiś e-mail do EA lub Respawn? Nie mogę znaleźć, a może wtedy ktoś chociaż by mi odpisał, bo przeważnie widzę, że takie posty pozostają bez odpowiedzi, co jest przykre.
Można przecież napisać - sorry, ale nie wiemy jak rozwiązać ten problem. To lepsze niż "cisza". ☹️
Teraz już mam tak że nawet jak następuje zamiana mapy to muszę wyjść, zamknąć aplikację i uruchomić ponownie i grać. :/
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @AgaBesties
Dzięki za Twoje zgłoszenie i wykonane przez Ciebie dotychczas kroki.
Powiedz nam proszę czy konsola łączy się z Internetem poprzez kabel, czy Wi-Fi?
Kto jest Twoim dostawcą Internetu?
Upewnij się proszę czy firmware Twojego routera jest zaktualizowane do najnowszej wersji.
Sprawdź również (dla testu) czy podobny problem pojawi się jeśli połączysz konsolę poprzez alternatywne połączenie internetowe (np. hotspot z telefonu).
- 3 years ago
Cześć Kuba.
Dzięki za zainteresowanie się moim problemem.
Konsola połączona jest poprzez kabel.
Dostawcą internetu była vectra, a obecnie (zmiana w wakacje) Play. Problem był przez cały czas, bo to trwa od ok. 8-9 sezonu.
Zmiana konsoli z ps4 na ps5, odinstalowanie i ponowne zainstalowanie gry nic nie dało.
Nie wiem, czy firmware jest w ruterze zaktualizowane do najnowszej wersji, sprawdzę i dam znać, ale poproszę kogoś o pomoc, bo nie wiem jak to zrobić.
Nie wiem jednak, czy problem jest w ruterze, bo po udostępnieniu internetu z telefonu, dalej jest ten sam błąd.
"członek grupy, wstępne przetwarzanie" i trwa to w nieskonczoność.
Jak uruchamiam grę i szybko (max. 2min) nie wybiorę w co chcę grać (domyślnie jest trio) i zdecyduję się np. na Areny to pojawia się właśnie taki komunikat i kręci się w kółko ☹️
HELP 🙂- Rydzu20153 years agoSeasoned Ace
Cześć @AgaBesties
Konsole konfigurowałeś ręcznie czy automatycznie? Jak to drugie spróbuj ręcznie, sprawdź wcześniej, jakie IP i bramę domyślną posiada konsola (ustawienia-sieć-wyświetl stan połączenia)
Następnie przejdź do ustawienia-sieć-ustawienia-skonfiguruj połączenie internetowe-skonfiguruj ręcznie-użyj kabla sieciowego, ustaw mniej więcej tak:
Nazwa połączenia - możesz tutaj wpisać co chcesz
Ustawienia adresu IP - daj ręczne
Adres IPv4 - wpisz IP które wcześniej miałeś podglądnąć
Maska podsieci - 255.255.255.0
Brama domyślna - to co podglądałeś wcześniej
Podstawowy serwer DNS - 8.8.8.8
Dodatkowy serwer DNS - 8.8.4.4
Serwer proxy - nie używaj
MTU - automatyczne
Daj gotowe i powinno się połączyć jak adres ip i brama domyślna zostały poprawnie wpisane, przejdź do Sieć i przetestuj połączenie internetowe.
Adresy DNS są adresami google także powinny lepiej działać niż domyślne psnJeżeli masz dostęp do ustawień routera to możesz się do niego zalogować i otworzyć porty dla apex legends na ps5 :
- TCP: 1024-1124, 3216, 3478-3480, 9960-9969, 18000, 18060, 18120, 27900, 28910, 29900
- UDP: 1024-1124, 3074, 3478-3479, 18000, 29900, 37000-40000
Możesz także przytrzymać guzik włączania na konsoli aż usłyszysz dwa piknięcia, puść i zobaczysz menu serwisowe. Podłącz pada kablem i daj Obuduj Bazę Danych. Nie bój się nie usunie Ci nic z konsoli, wyczyści trochę śmieci z pamięci podręcznej. Taki zabieg raz na jakiś czas poprawia działanie samej konsoli. Nie pomyl odbudowy bazy z inicjacja konsoli 😉
- 3 years ago
Wczoraj spróbowałem wlaczyc apex legends i musze powiedzieć ze menu dalej nie działa prawidłowo. Konsola ps5 moze sie nie zamroziła ale po okolo minucie w grze i przejsciu na ekran postaci czy broni spowodowal blad i wyrzucilo mnie z gry... zgloszenie z bledem zostalo przeslane ale slabo to wyglada bo nie mozna nic ustawic. Nie mowiac juz o grze, normalnej grze. Zamiast wymyslac nowe super dodatki prosze naprawcie zwykle rzeczy. Nikt nie ma przyjemnosci z kupowania dodatkow skoro nawet nie mozna ich ustawic a co dopiero zagrac. EA znowu daje ciala a szkoda bo fajnie sie gralo... 😞 teraz tylko nerwica
- 3 years ago
RadsonHawk to o czym piszesz to większy i bardziej ogólny problem, który występuje nie od dziś i frustruje społeczność AL.
Myślę, że ten support raczej nie ma wpływu na działania EA, Respawn. Deweloperzy od jakiegoś czasu przestali słuchać społeczności.
Nie ma obiecywanego patcha dla konsol nowej generacji, poprawy audio, za to są nowe naklejki do kupienia. :D temat rzeka.
RadsonHawk szkoda nerwów, to tylko gra 😉
Nie warto się też wściekać przegranymi, gdyż działa ona według ustalonego schematu, systemu, który ma za zadanie jak najdłużej utrzymać Cię przy grze.
Grając sam to zauważyłem, a są ludzie, którzy to udowodnili i opisali na YT (koleś rozegrał 500 gier z rzędu i opisał ten system)
Nie wszystko to Twoje umiejętności, czy źli timmejci (specjalna pisownia) 😉
Powodzenia w grach, jak najwięcej satysfakcji z dobrych gier i braku frustracji z porażek życzę.
Rydzu witam Cię w ten najlepszy dzień tygodnia, weekendu początek :D
Powoli zaczynam akceptować to, że jednak ta historia nie będzie miała happy endu i nie da się tego buga naprawić.
Dostałem takiego smsa z PLAY
"IPV4 jest już aktywne. Jeżeli problemy dalej wstępują prosimy o wykonanie hard resetu i zalogowanie się do panelu administracyjnego w celu dokonania zmiany ustawień"
Niestety aktywne IPV4 niczego nie zmieniło i dalej jest jak było.
"członek grupy wstępne przetwarzanie" 4ever :D
Masz jeszcze jakieś pomysły?
Czy ja dobrze rozumiem, że z treści tego smsa wynika, że mogę się zalogować do panelu administracyjnego rutera?
Czy tam mógłbym otworzyć te porty dla AL na PS5, o których pisałeś wcześniej?
Pozdrawiam i udanego weekendu życzę!
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 12 days ago
- 29 days ago
- 29 days ago