Forum Discussion
Hej @AgaBesties
Dzięki za Twoje zgłoszenie i wykonane przez Ciebie dotychczas kroki.
Powiedz nam proszę czy konsola łączy się z Internetem poprzez kabel, czy Wi-Fi?
Kto jest Twoim dostawcą Internetu?
Upewnij się proszę czy firmware Twojego routera jest zaktualizowane do najnowszej wersji.
Sprawdź również (dla testu) czy podobny problem pojawi się jeśli połączysz konsolę poprzez alternatywne połączenie internetowe (np. hotspot z telefonu).
Wczoraj spróbowałem wlaczyc apex legends i musze powiedzieć ze menu dalej nie działa prawidłowo. Konsola ps5 moze sie nie zamroziła ale po okolo minucie w grze i przejsciu na ekran postaci czy broni spowodowal blad i wyrzucilo mnie z gry... zgloszenie z bledem zostalo przeslane ale slabo to wyglada bo nie mozna nic ustawic. Nie mowiac juz o grze, normalnej grze. Zamiast wymyslac nowe super dodatki prosze naprawcie zwykle rzeczy. Nikt nie ma przyjemnosci z kupowania dodatkow skoro nawet nie mozna ich ustawic a co dopiero zagrac. EA znowu daje ciala a szkoda bo fajnie sie gralo... 😞 teraz tylko nerwica
- 3 years ago
RadsonHawk to o czym piszesz to większy i bardziej ogólny problem, który występuje nie od dziś i frustruje społeczność AL.
Myślę, że ten support raczej nie ma wpływu na działania EA, Respawn. Deweloperzy od jakiegoś czasu przestali słuchać społeczności.
Nie ma obiecywanego patcha dla konsol nowej generacji, poprawy audio, za to są nowe naklejki do kupienia. :D temat rzeka.
RadsonHawk szkoda nerwów, to tylko gra 😉
Nie warto się też wściekać przegranymi, gdyż działa ona według ustalonego schematu, systemu, który ma za zadanie jak najdłużej utrzymać Cię przy grze.
Grając sam to zauważyłem, a są ludzie, którzy to udowodnili i opisali na YT (koleś rozegrał 500 gier z rzędu i opisał ten system)
Nie wszystko to Twoje umiejętności, czy źli timmejci (specjalna pisownia) 😉
Powodzenia w grach, jak najwięcej satysfakcji z dobrych gier i braku frustracji z porażek życzę.
Rydzu witam Cię w ten najlepszy dzień tygodnia, weekendu początek :D
Powoli zaczynam akceptować to, że jednak ta historia nie będzie miała happy endu i nie da się tego buga naprawić.
Dostałem takiego smsa z PLAY
"IPV4 jest już aktywne. Jeżeli problemy dalej wstępują prosimy o wykonanie hard resetu i zalogowanie się do panelu administracyjnego w celu dokonania zmiany ustawień"
Niestety aktywne IPV4 niczego nie zmieniło i dalej jest jak było.
"członek grupy wstępne przetwarzanie" 4ever :D
Masz jeszcze jakieś pomysły?
Czy ja dobrze rozumiem, że z treści tego smsa wynika, że mogę się zalogować do panelu administracyjnego rutera?
Czy tam mógłbym otworzyć te porty dla AL na PS5, o których pisałeś wcześniej?
Pozdrawiam i udanego weekendu życzę!
- Rydzu20153 years agoSeasoned Ace@AgaBesties do routera powinieneś mieć karteczkę z hasłem dostępu lub na naklejce routera powinno być u różnych dostawców różnie to bywa. Zaloguj się do niego przez przeglądarkę adres przeważnie 192.168.0.1 lub końcówka 1.1
Ustaw sobie DMZ na IP konsoli, ja oprócz tego ustawiam porty dla poszczególnych gier a także włączam opcje UPnP- 3 years ago
Mogę zalogować się do rutera, ale nie wiem, co i jak tam poustawiać. Poprosiłem znajomego informatyka, żeby w wolnej chwili wpadł i mi pomógł z tym.
Ale taka ciekawostka - przyjąłem w końcu zaproszenie do klubu, myślę trudno, będę to na razie jakoś ludziom tłumaczył, że muszę wychodzić z lobby po każdej grze.
Po przyjęciu do klubu wyskoczył mi "błąd klubu: 5 (-1)" - czy wiesz, co to oznacza, lub możesz to jakoś sprawdzić.
Błąd objawiał się tym, że będąc w lobby nie wyglądało na to, że jestem dołączony do klubu, po wejściu w zakładkę klub, nie było menu klubu, tylko tak jakby mnie w nim nie było i mogłem sobie szukać klubów, nie wyświetlało nazwy w wyszukiwanych tego klubu, w którym byłem. Jak odpalałem grę, to przy nicku był skrót klubu.
I tak po kilku dniach, gdzie byłem i nie byłem w klubie, nie mogąc nic napisać na czacie klubu do ludzi, zostałem z niego prawdopodobnie usunięty, albo błąd się spowodował, że teraz nawet nie mam już przy nicku skrótu klubu.
Błąd klubu wyskoczył zarówno jak byłem połączony po kablu, ale także gdy przełączyłem się na neta z telefonu, bo liczyłem, że ten internet działający poprawnie spowoduje, że pojawi mi się poprawne menu klubu, ale pojawił się błąd i było to samo.
Czy wiesz, lub możesz sprawdzić co oznacza ten błąd klubu?
About Apex Legends Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 17 days ago
- 2 months ago
- 2 months ago